7 Maart 1985: We Are The World uitgebracht

We Are The World van USA For Africa ligt vanaf 7 maart 1985 in de platenwinkel. Deze benefietsingle is op 28 januari 1985, na de uitreiking van de American Music Awards, in de A&M Studio in Los Angeles opgenomen voor de noodlijdende bevolking van Ethiopië. We Are The World is geschreven door Michael Jackson en Lionel Richie. Het lied wordt gezongen door een groot aantal gerenommeerde  Amerikaanse artiesten zoals Diana Ross, Paul Simon, Bob Dylan, Billy Joel, Kim Carnes, Dionne Warwick, Smokey Robinson, Bette Midler, Stevie Wonder, Al Jarreau, Tina Turner en Bruce Springsteen. We Are The World is geproduceerd door Quincy Jones. Het wordt één van de bestverkochte singles van 1985. Het project USA For Africa brengt in totaal ruim zestig miljoen dollar op.

Deel dit...