De DJ’s van Radio Seabreeze

Erik Verbouw
Erik Verbouw

Wel, dit is even terugdenken! Ik ben op mijn achtste begonnen met het plaatjes draaien in de plaatselijke jeugddisco (1978). En toen ik rond de 14 was, kwam ik in aanraking met radio. Op mijn 18de ben ik bij de lokale omroep die toen net begonnen met uitzenden op de kabel binnen gelopen (BLOS in ‘s-Hertogenbosch). Waar er toen nog een gedegen technische opleiding was.

Hierna volgden heel wat Belgische vrije radio’s door syndicated programma’s die we met een groep maakten. Totdat de wet in België veranderde. Wat in 1992 uitmonden in de lokale omroep Hawaii Hit FM. En wat voor mij stopte in 1993 omdat we toen nog de dienstplicht hadden in Nederland.

Na de dienstplicht uiteindelijk via ROS bij de nieuwe omroep voor ‘s-Hertogenbosch beland Boschtion. En wat heb ik daar niet gedaan? Van Hoofd techniek naar hoofd (geheel) radio, 8 jaar bestuursvoorzitter van de uitzend stichting naar hoofdredacteur. Naar bijna een burn-out en dus (even) het einde voor radio.

Maar in die tijd wel veel leuke uitzendingen gemaakt van grote locatie uitzendingen met carnaval, met allerlei verbindingen met verslaggevers. Liedjesfestijns, rock around the jukebox, Jazz in Duketown en veel kleine evenementen tot de productie van de regio Top40.

Na wat rust en omzwervingen, ben ik uiteindelijk bij HTR terechtgekomen waar ik tot het opheffen van de omroep in 2023 Hoofd-radio en Hoofdredacteur van het nieuws was.

En nu dus relaxt hier bij Seabreeze op de vrijdagmiddag van 17 tot 18 uur.

Rein Roosendaal
Rein Roosendaal

Als klein jongetje draaide ik al regelmatig aan de ‘zender’ knop van de radio en fietste de AM band af op piraten. Lazer 558 en radio Caroline stonden regelmatig aan en dat fascineerde mij enorm. Daarnaast oor regelmatig geluisterd naar Radio Luxemburg. De muziek en de drive van de Dj’s om mensen blij te maken met hun favoriete muziek fascineerde mij enorm!

In de jaren ’80 was ik al actief met het bouwen van radio zenders voor de radio piraten uit de buurt. Natuurlijk kon ik het niet laten om ook zelf regelmatig achter de draaitafels en de microfoon te gaan zitten om de mensen te vermaken met lekkere muziek en een praatje. In 1991 kwam het legaal radio maken op mijn pad bij Ziekenomroep TVR Mozaïek in Zevenaar. In 1992 kwam de lokale radio op mijn pad. Radio Olympia in Didam waarna in 1993 Radio IJsselstad Doetinchem volgde en Favoriet FM Zevenaar. Bij deze omroepen was Hans de Kegt ook actief en hij sprak ik daar regelmatig. Voor deze omroepen deed ik techniek en presenteerde ik verschillende programma’s waaronder ‘De Middag Mix’ met muziek vanaf de jaren 60 tot aan de muziek van nu uit de top 40 en tipparade. Dit aangevuld met weer en verkeer en het regio nieuws.

In 1998 ben ik verhuisd naar Brabant en een dikke 20 jaar actief geweest voor RTV Horizon, de omroep voor Heeze-Leende in die tijd. Daar presenteerde ik o.a. ‘The Weekend Kick’, een swingend en dansbaar programma op de zaterdagavond, live gemaakt vanuit de eigen privé studio. In dit programma veel aandacht voor de jaren 70 en 80 discomuziek. Na een paar jaar in Eindhoven en Tilburg te hebben gewoond ben ik in 2019 in het Brabantse Vlijmen neer gestreken. Daar ben ik toen begonnen om bij de HTR (Heusdense Televisie en Radio omroep) ‘De Middag Mix’ te presenteren live op de zaterdag middag van 15:00 uur tot 17:00 uur. Vanaf november 2022 is dat programma ook te horen op Lokaal 7 de lokale omroep van Sint-Michielsgestel. Helaas is de HTR getopt met uitzenden eind 2023.

Vanaf zaterdag 6 april 2024 zal De Middag Mix ook live te horen bij Radio Seabreeze van 12:00 tot 14:00 uur, met hierin het mooiste goed van oud, weer en verkeer en leuke wetenswaardigheden.

Een reactie geven of gewoon een suggestie voor de Playlist? Mail naar
mail@reinroosendaal.nl

John Freeman
John Freeman

I wanted to be a DJ from the age of 17, with an ambition to work for the famous UK pirate station Radio Caroline. However, I ended up sticking to a boring safe career and accepting being a part time DJ on hospital,
university and land-based pirate radio stations during the period 1976 to 1984.

I also ran a successful mobile disco. After a long break of 37-years I returned to radio during the Covid Pandemic and worked for Radio Seagull for 16 months and then Epic Radio for a year.  When the latter closed down on the 8th October, I started looking for a new home for my “Freeman’s Choice” radio programme and found this great radio station.

I switched from liking Glam to Prog Rock in 1973 when a girl at school leant me her LP “Selling England by the Pound” by Genesis. I have never looked back since, although I do like and play other genres of album music like Blues, Folk, Country Rock, Acoustic, Reggae, Indie, but definitely no Rap! My favourite decade is the 1970’s, which listeners will soon become aware of.


Vanaf mijn zeventiende wilde ik DJ worden, met de ambitie om voor de bekende Britse piratenzender Radio Caroline te werken maar uiteindelijk bleef ik bij een saaie, veilige carrière en aanvaardde ik een job als parttime DJ in het ziekenhuis, universitaire en piratenradiostations op het land in de periode 1976 tot 1984.

Ook runde ik een succesvolle drive-in show. Na een lange pauze van 37 jaar keerde ik terug naar de radio tijdens de Covid-pandemie en werkte ik 16 maanden voor Radio Seagull, daarna een jaar voor Epic Radio. Toen laatstgenoemde op 8 oktober stopte, ging ik op zoek naar een nieuw onderkomen voor mijn radioprogramma “Freeman’s Choice” en vond dit geweldige radiostation.

Ik schakelde over van het houden van Glam naar Prog Rock in 1973 toen een meisje op school mij haar LP “Selling England by the Pound” van Genesis aanreikte. Sindsdien heb ik nooit meer achterom gekeken, hoewel ik andere genres van albummuziek leuk vind en speel, zoals Blues, Folk, Country Rock, Akoestisch, Reggae, Indie, maar zeker geen Rap! Mijn favoriete decennium zijn de jaren zeventig, waarvan luisteraars zich snel bewust zullen worden.

Steve James
Steve James

I live just north of London, UK and am a lifelong musician having picked up the guitar at 12 years old. I love all genre of music and have played in many different types of bands from blues to dance to jazz to folk. Still playing in bands and love every minute of it. I have a special love of the Blues and sharing that love with you on the radio is a real privilege. My love of all music comes across in my show at the ‘Joker In The Pack’ feature where I play a tune that is not necessarily Blues but one I really love.

The Blues Café is my venture into Radio …


Ik woon net ten noorden van Londen, VK en ben een levenslange muzikant en heb de gitaar op 12-jarige leeftijd opgepikt. Ik hou van alle muziekgenres en heb in veel verschillende soorten bands gespeeld, van blues tot dance tot jazz en folk. Speel nog steeds in bands en geniet van elke minuut. Ik heb een bijzondere liefde voor de Blues en het is een waar voorrecht om die liefde met jou te delen op de radio. Mijn liefde voor alle muziek komt tot uiting in mijn show in de ‘Joker In The Pack’-functie, waar ik een deuntje speel dat niet noodzakelijk blues is, maar wel een nummer waar ik echt van hou.

Het Blues Café is mijn onderneming richting de radio…

 • Lid van de IBBA (Independent Blues Broadcasters Association).
 • Lid van de Britse Bluesfederatie.
 • Lid van de Europese Bluesunie.
 • Lid van de Blues Foundation
Richard de Bruin
Richard de Bruin

Al in de jaren 80 ben ik in aanraking gekomen met de zeezenders. Toen wist ik nog niet dat ik zelf ook ooit achter een microfoon zou kruipen, en de beste muziek de ether in zou sturen via de middengolf van radio Seabreeze. Ik ben ook erg betrokken bij zendschepen als de Ross Revenge en de Jenny Baynton. Ik ben in contact gekomen met de restaurateurs, en heb daar vele uren mogen klussen om de schepen te behouden voor de toekomst. En nu zou het zo maar kunnen dat je me achter de knoppen kunt zien zitten, en de beste hits van weleer op de AM hoort uit te zenden

Frankie Rae
Frankie Rae

Hallo, mijn naam is Frankie Rae en mijn liefde voor populaire muziek gaat al bijna 60 jaar terug, het was mijn interesse in piratenradio die mij de liefde voor muziek uit de jaren 60 gaf. Radio Caroline was mijn eerste liefde en ik was toen pas 14 jaar oud. Het was een tijd voor plezier en geweldige muziek.

Tot op de dag van vandaag was dat het beste decennium van mijn leven. Deel uitmaken van het Radio Seabreeze team is een groot voorrecht voor mij en ik hoop dat je elke woensdagavond blij kan maken met mijn “Sixties Memories” en hoop dat het voor jouw ook mooie herinneringen zijn.

Frankie Rae met Sixties Memories elke woensdagavond om 22 uur.

Terry Hendrix
Terry Hendrix

Geboren in 1960 Den Haag, al vroeg ging ik in de zomer dagelijks naar het strand, mijn vader luisterde naar Veronica. Ik werd daardoor geïnspireerd, vaak naar Scheveningen en met een verrekijker naar het schip turen, man wat prachtig vond ik dat. In 1969 verhuisde ik naar Zoetermeer en vond daar 2 radio vrienden, net zo gek van radio, gingen we op de fiets naar Scheveningen, weer zendschepen kijken.

Ik was helemaal geobsedeerd van het kleurige schip de MEBO2 van Radio Noordzee, vond hun programmering en DJ’s ook vele malen beter dan Veronica. Dit gaf vaak heftige discussie met een van mijn radiovrienden, hij bleef Veronica trouw. Uiteindelijk was ik niet zo blij op het moment dat er weer een zendschip bij kwam, de MV Mi-Amigo, al moest ik wel snel erkennen dat zij toch wel een heel ander geluid lieten horen en een dijk van een signaal hadden op de middengolf, mensen wat knalde dat uit je transistorradio!

Maar Radio Noordzee/RNI knalde in Zoetermeer nog op de FM-band binnen en bleef ze trouw. De uitdaging van Sylvain Tack om toch door te gaan heeft mijn respect verdient en was daarna 100% trouw aan Mi-Amigo en de opvolgers tot Radio Monique aan toe. Tot zover mijn inspiratiebronnen.

Wat deed ik zelf met radio: 14 jaar jong na het verdwijnen van de zeezenders 3 jaar lang op mijn eigen piraat Radio-Aktief Zoetermeer (weekend-radio). In 1977 verhuisde ik naar de achterhoek, mij aangesloten bij de toenmalige “ziekenomroep” Radio Marconi, daar leerde ik mijn radiomaat Hans de Knegt (nu Middle of The Road show) kennen. Met hem samen op avontuur en vele leuke en gekke dingen meegemaakt. Van uitstapjes naar de Piraat Radio Favoriet-Doetinchem naar de officiële lokale Radio Favoriet-Zevenaar vervolgens diverse piraten zoals IJsselstad radio wat later de officiële status kreeg van lokale omroep voor Doetinchem.

Al die jaren maakte ik of individueel of samen met Hans gewoon lekkere luchtige en naar ons idee gezellige radio. Zo rond 2006 stopte ik met radio maken na de sluiting van Radio IJsselstad waar Hans en ondergetekende deel uitmaakt van het bestuur. Daarna tot heden af en toe even een radioprogramma voor een onlinestation.

Uiteindelijk 2023 samen met Radiomaat Hans naar de jaarlijkse BBQ van Seabreeze toch overgehaald om weer een paar uurtjes radio te maken, Wim was de drive daarachter. Gewoon lekkere muziek draaien, veel rustig aan maar ook uptempo, The Easy Way. Eind september 2023 mijn start 2 uurtjes radio per week, ik heb er zin in! Hans is tot op de dag van vandaag, mijn trouwe radiomaat en samen zullen we vast een keer te horen zijn op de radio, dat blijft echt het leukst.

Terry Hendrix vanaf 28 september elke donderdag van 14 tot 16 uur met de Easyway Show.

Mail: terryhendrix@gmail.com

Gert Jaap Meter
Gert Jaap Meter

Vanaf dat ‘ ie kon lopen -dat zal ergens in 1986 zijn geweest, had deze grote kale man al een fixatie voor geluidsdragers. Hij ontdekte dat de 8-track cassettes van z’n pa prima als zwarte spaghetti konden dienen, en van grammofoonplaten moest deze Fries-Groningse kraai ook al niets weten; dat er muziek mee afgespeeld kon worden, was toen nog totaal niet belangrijk. Veel leuker was het om die arm met die naald er flink in te stansen. Scratchen kon je het niet noemen. Meerdere pick-ups en cassette players zijn destijds gesneuveld…

Nu jaren later is er de liefde voor muziek gekomen. Puur hobbymatig en zonder pretentie. Lazy Waves is een programma dat op de dinsdagavond van 19:00 – 20:00 uur te beluisteren is. Muziek om het eten te verteren, de vaatwasser uit te ruimen, of gewoon lekker om als decoratief muzikaal behang te dienen voor als je lekker op de bank ligt. Liefst onder een dekentje en met de ogen dicht. Muziek waar het gaat om de puurheid, het verhaal achter de plaat, of de levensloop van de artiest. Stiekem heeft deze stem aan de andere kant van de radio een passie: Italo-Disco. Denk aan slechte Engelse teksten door een Italiaan gezongen die zichzelf begeleidt op een synthesizer. Heerlijk!

Af en toe gaan we een heel klein beetje off-format, maar gewoon omdat het zo lekker is. Verder veel muziek die rustig voortkabbelt, herinneringen op roept, of je een feest van herkenning geeft. Ik nodig je uit om je mee te laten voeren met de Lazy Waves op de dinsdag!

John van Dijk
John van Dijk

Mijn naam is John van Dijk, geboren eind jaren 50 in Amsterdam. De liefde voor radio en met name muziek zat er al vroeg in. Als jongetje van 2 was ik al niet meer weg te slaan bij de radio.

Al vrij jong kreeg ik dan ook mijn eigen transistor radio die ik overal mee naartoe nam. En al snel volgde ook de eerste pickup. Plaatjes draaien, dat was het. Uiteraard kon de cassetterecorder ook niet ontbreken en maakte mijn eigen `radio` programma. Mijn favoriete zenders waren wel Radio Noordzee, Radio Mi Amigo , Caroline en Veronica. Die waren het grote voorbeeld voor mij, hoe je radio moet maken.

Na een aantal jaren begon ik ook echt voor publiek plaatjes te draaien. Van kleine kroeg en drive-in show tot in een grote Discotheek. Ook de ziekenomroep (Radio Domino)  komt in dat rijtje voor, waar ik verantwoordelijk was voor de techniek. Op een bepaald moment kwam Radio Dynex op mijn pad, waar ik Leo Schipper en Wim de Groot leerde kennen. Een hele leuke tijd. De programma’s deed ik toen ook live.

Na jaren kwam ik Wim de Groot weer tegen die mij vroeg om bij Seabreeze AM te komen draaien. Je kunt het programma beluisteren op de maandagavond van 19 uur tot 20 uur met de naam, The Music Factory van John van Dijk.

Heb je een verzoekje, stuur dan een email naar john@seabreeze.nl

Heel veel luisterplezier.

Elibert Maathuis
Elibert Maathuis

Mijn liefde voor radio begon toen ik zes jaar was en gebiologeerd werd door het groene oog in de oude buizenradio van mijn opa en de draaiknop waarmee je allerlei andere geluiden te horen kreeg. Thuis in Hoogeveen hadden we alleen draadomroep met vier zenders. Met mijn vader ben ik begonnen aan het bouwen van radio’s in jampotten en sigarendoosjes. Dat deden we met spullen van AMROH in Muiden. Die hadden een blad dat uitkwam met alles over het maken van radio’s en de spullen hiervoor. Ik herinner me nog de soldeerbout die op het gasstel heet moest worden en dan gebruikt kon worden.

Samen met mijn vader heb ik veel geëxperimenteerd met van alles en nog wat. Koptelefoons die ook gebruikt konden worden als microfoon zodat ik ook radiootje kon spelen. We luisterden samen vaak naar radio Luxemburg en Stan Haag. Op mijn vijftiende kwam ik als zanger in aanraking met de ‘grote’ radio in Hilversum. Ik mocht auditie doen in Hilversum bij de VARA en dat ging zo goed dat ik mocht optreden voor de radio en op ledenavonden van de omroep.

Mijn belangstelling voor het maken van programma’s was verder gewekt en in 1966 kwam ik terecht bij de RAZO in Delft waar ik met mijn ouders inmiddels naar toe was verhuisd. Daar heb ik tot 1975 gepresenteerd en me met van alles en nog wat bezig gehouden. In 1969 ben ik ook als freelancer gaan werken voor de TROS bij het sportprogramma voor de jeugd. Eind 1975 verhuisde ik naar Soest om te gaan werken bij Veilig Verkeer Nederland als hoofdredacteur/illustrator van de onderwijsbladen. Ik trad ook nog steeds op als zanger/gitarist en kwam zo in contact met de ROVOZ in Hilversum en natuurlijk ben ik daar ook programma’s gaan maken. Omdat daar ook mensen van de NCRV zaten kwam ik ook als freelancer aan de slag bij die omroep. Hier en Nu en een programma met Gerard van de Berg mocht ik als regisseur doen. Eind 1980 kon ik in vaste dienst komen bij de AVRO als verslaggever/presentator van het Radiojournaal. Daar heb ik tot 1987 gewerkt op verschillende afdelingen, zowel radio als televisie.

Ik heb actuele-, toeristische-, economische- en sportprogramma’s gedaan als presentator/verslaggever/regisseur. Maar radio bleef mijn hart bezitten. In de zomer van 1988 ben ik gaan werken bij de regionale omroep Radio West. Tot 1 januari 1989 als presentator van het nieuwsblok eind van de middag en vanaf 1 januari als samensteller/presentator van het dagelijkse programma Maatwerk tussen 9 en 12. Met dat programma veel gedaan op locaties, op podiumwagens, in een speciaal gebouwde studio bij het restaurant van V&D in de Grote Marktstraat in Den Haag. Tijdens de Floriade in Zoetermeer elke dag daar vandaan uitgezonden met live artiesten. In 1994 door omstandigheden gestopt bij Radio West.

Een aantal jaren gefreelancet bij onder anderen Omroep Gelderland en films ingesproken voor wat mediabedrijven. In 2001 begonnen bij RTV Drenthe, waar ik uiteindelijk Hoofdredacteur ben geweest tot september 2007. Heb in die jaren ook nog een Schlagerprogramma gemaakt en gepresenteerd. In 2007 stond ik samen met de hele top van de omroep op straat en ben ik gestopt met omroep. Tot aan mijn pensionering in 2015 heb ik les gegeven op de kunstacademie in Zwolle en heb ik veel opgetreden met theatervrienden van mij in muziektheater producties.

Tijdens de dag van 100 jaar radio in het Kuhrhaus in Scheveningen, heb ik hele dag nieuws gedaan op de hele uren en twee uur een muziekprogramma gepresenteerd. Daar maakte ik kennis met Raymond Kersten en dat was uiteindelijk het begin van mijn hereniging met de radio en uiteindelijk met Radio Seabreeze. Ik maak het programma thuis met keuzes uit mijn eigen discotheek. Ik hoop het nog lang te kunnen doen. En mocht je tussen de regels gemerkt hebben dat er gaten in zitten dan klopt dat. Ik heb nogal wat gedaan op andere werkterreinen, maar radio blijft mijn leven.

E-mail Elibert Maathuis

Guido Babbelaar
Guido Babbelaar

Groot geworden met Radio Veronica, Radio Noordzee, Radio Luxemburg en Radio AFN Shape (Wolfman Jack)

Mijn tijdlijn:

 • 1967: als de vrienden rondhingen met hun fiets, knutselde ik radio programma’s in elkaar naar mijn grote voorbeelden.
 • 1968: samen met een buurjongen werd een party in de serre van zijn ouders georganiseerd, wij waren 11 jaar!
 • 1973: op mijn 16de draaide ik mijn 1ste officiële party en had direct de smaak te pakken.(Anekdote: doordat ik maar een 50 tal singels bij had ,werd de hit van dat moment I’ll never drink again van Alexander Curly uit nood grijs gedraaid.)
 • 1980: De start van mijn radioavontuur was bij Radio Retour, één van de eerste vrije radio’s in Vlaanderen.
 • 1981: starte ik mijn eerste eigen radio Radio Lipstick (B)
 • 1985: samen met oude dj’s van de zeezender kwam de allereerste Mi Amigo aan land tot leven. (Er werd uitgezonden vanuit de oude Lipstick studio’s (B))
 • 1986: Samen met Peter Hoogland gaf ik Radio Micron(B) een nieuwe elan.
 • En sinds 1980 is die microfoon nog altijd mijn beste vriend.
Radio’s verleden en heden:
 • Radio Retour
 • Radio Titanic
 • Radio Lipstick
 • Radio Mi Amigo
 • Radio Micron
 • Belgian Oldies Radio
 • Radio FM Goud
 • Radio Golden Flash
 • Radio Seabreeze

Hitdossier iedere maandag van 14 tot 16 uur.

Email Guido Babbelaar

Ger de Rooij
Ger de Rooij

Radio, altijd weer die Radio, ik geloof niet dat ik een dag zonder kan….

Met de paplepel ingegoten vroeger, de radio stond altijd aan bij ons thuis en dat is nog steeds zo de hele dag ook op mijn werk. Ik ben Ger de Rooij en ik kom net als radiomaat Anton Nagtzaam uit het Brabantse Land.

Geboren in Fijnaart, ja inderdaad bekend van ene Frans B. ,Waar ik vroeger nog mee geknikkerd heb….
In de jaren 70 veel geluisterd naar de Zeezenders en later ook besmet met het radiovirus bij een lokale piraten zender.

Later kwamen daar de grensradiostations net over de Belgische grens bij, eerst op cassettebandje en later live toen we eenmaal een rijbewijs hadden. Eind jaren 80 kwam de Lokale Omroep om de hoek kijken, waar ik heel wat jaren gedraaid heb. Ook was ik 17 jaar een van de djs in de Disco van de Fendert. Na een tijdje niks gedaan te hebben ben ik in 2016 weer begonnen met internetradio.

En nu anno 2022 terecht gekomen bij Radio Seabreeze, waar ik op zondagavond tussen 18.00 en 19.00 Sunday Grooves doe met een smile van oor tot oor.

Email Ger de Rooij

Leo Schipper
Leo Schipper

Ik ben Leo Schipper, begin jaren 60 geboren in Amsterdam. In m’n jeugdjaren was ik al heel erg in muziek geïnteresseerd. Dat begon met het afspelen van oude singles die mijn vader en ooms in hun jeugd wekelijks mochten kopen, met later het opnemen van hits van de radio. Je kent dat wel, op een cassettebandje, net na de aankondiging starten en dan net voor het einde stoppen. Je wist dat alle nieuwe binnenkomers altijd helemaal werden gedraaid.

Door m’n ouders werd altijd naar radio Noordzee geluisterd. Later luisterde ik soms naar radio Caroline. Dus ik weet hoe mooi AM kan klinken. In 1981 ben ik naar Almere verhuist, en heb daar vanaf 1982 bij radio Dynex – Almere gedraaid. Eerst heel veel non-stop banden geproduceerd (want computers bestonden toen nog niet), later in de avonduren een verzoekplaten programma gepresenteerd waarbij de telefoon roodgloeiend stond. Dat was een leuke en spannende tijd dat tot in 1988 heeft mogen duren.

Tot begin jaren 90 ben ik met de Dynex drive-In show op pad gegaan, waarna ik weer ben teruggekeerd naar het maken van radio programma’s. Dat deed ik eerst bij de plaatselijke ziekenomroep, later ook bij de lokale omroep waar ik een soort nieuwsprogramma presenteerde waarin gasten werden geïnterviewd en waar ik assisteerde bij live evenementen Bij die ziekenomroep draai ik nu nog steeds een programma, en regel het zaalgeluid bij live optredens.

Wim de Groot kende ik nog uit m’n Dynex tijd. Door hem werd ik geënthousiasmeerd voor de programma’s van Radio Seabreeze. Nu draai ik daar mijn programma op de dinsdagmiddag.

Laten we daar net zo veel muzikaal plezier aan beleven als ik dat doe. Heb je muzikale wensen of tips?

Laat het weten, stuur ze naar leo@radioseabreeze.nl

   

Fred Cannon
Fred Cannon

CEO // Creative and Dreams Music Network, LLC

Creative and Dreams calls Sir Fred Cannon their “music man,” and the name suits him well. For more than forty years, he has worked in various roles in the music industry as a musician, music producer, radio DJ, songwriter, lecturer, marketing and promotion consultant, A&R expert, music publisher, music lobbyist, music business historian, artist development mentor and government relations professional.

Sir Fred Cannon received his Bachelor of Arts degree in political science from Whittier College in California and his associate’s degree in political science and government from the University of Maryland – Munich, Germany. He attended Vanderbilt University’s Owen School of Management.

He held senior management positions with EMI Records in Italy and England, where he worked with such superstars as Paul McCartney, The Rolling Stones, Queen, Elton John, Deep Purple, Suzi Quatro and Michael Jackson. He was managing director of The Voice of the Daily American in Rome, Italy, where he was also a popular radio personality. From 1979 to 1988, he worked as managing director and CEO of Carrere Records in the UK, signing such international acts as Saxon, Phyllis Nelson, The Buggles and Rose Tattoo, and assisting with the production of many hit records. From 1988 to 1992, he was international director of British record and music publishing company, PWL, which charted more than 100 top 40 hits and 16 number ones. During this period, he worked closely with artists such as Kylie Minogue, Rick Astley and Donna Summer.

Sir Fred Cannon served as supervising producer of the World Music Awards in Monte Carlo from 1989 to 2001. He was a member of the British Institute of Marketing from 1977 to 1988, and was named a fellow of the British Institute of Directors in 1985.

He joined BMI as a consultant in 1994, serving as event coordinator of the CISAC (International Confederation of Societies of Authors and Composers) 39th World Congress in Washington, DC. Later that year, he was named legislative liaison. He was then promoted to vice president of government relations in 1996.

In 1997, he was appointed Honorary State Representative of the State of Louisiana. Under the Clinton administration, he served on the “America Goes Back to School” task force for the Department of Education.

He sat on the board of directors for the State Government Affairs Council from 1998 to 2002, where he also served as a member of the Council’s Public Relations/Communications Committee. He was also a member of the Public Affairs Council.

From 2002 to 2012, he served as BMI’s senior vice president of government relations, where he was responsible for coordinating and overseeing BMI’s legislative efforts in conjunction with all departments, as well as with the company’s lobbying firms in Washington, DC and in states across the country. Until its closure in May 2010, he served as vice chair of BMI’s political action committee, the BMI Legislative Fund for Authors, Composers and Publishers.

Sir Fred Cannon led the company’s efforts in protecting the rights of BMI’s songwriters, composers and music publishers at all levels of government. Combining his experience and insight into the creative process with his knowledge of government relations, he was one of the industry’s most effective lobbyists on copyright, creative freedoms, censorship and the threat posed by unauthorized download of music over the Internet. He worked with key congressional staff as an experienced music industry advisor in drafting legislation on music on the Internet. He played a similar role as an advisor to state legislators dealing with local public policy issues including creative freedom for songwriters, intellectual property rights and public performance of music.

His wide scope of professional relationships among government relations professionals and fellow lobbyists afforded him the opportunity to spread awareness of the threat to American culture and the economy posed by the unrestricted misappropriation of copyrights in music and filmed entertainment by companies and individuals. His international experience helped him graphically illustrate the global impact of theft of intellectual property. His close working relationships with world-class artists made it possible to dramatize and humanize often hard to understand intellectual property issues by escorting stars on personal visits to legislators both in Washington, DC and in state governments.

From 2006 to 2008, Sir Fred Cannon served as president of the Recording Academy’s Washington, DC Chapter. He also served as a board member of the Copyright Alliance and the Songwriters Guild of America Foundation, co- vice president of the Songwriters Association of Washington, board member of the Smithsonian’s Jazz Appreciation Month, a member of the Country Music Association, a member of the Washington Area Music Association, and was a steering committee member for the Henley Business School MBA program in the UK. He also served on the advisory boards of Musicians On Call, the Institute of Human Virology at the University of Maryland in Baltimore, the George Washington University Creative and Innovative Economy Center, and the Starshine Academy International Schools. He currently serves on the board of the Mississippi Arts and Entertainment Experience, together with the Amazon Aid Foundation, and is the Ambassador for ‘A Diverse World’ Foundation, Peru.

In 2009, he was knighted by Cardinal Foley, the Grand Master of the Equestrian Order of the Holy Sepulchre.

Since 2012 Sir Fred Cannon has served as CEO of Creative and Dreams Music Network, LLC

In 2018, Freddy Cannon joined UnitedDJ’s Radio to launch The Freddy Cannon Nashville Show. His success grew weekly, as many folks through the world embrace his new show and discovered the wonderful country sounds from Nashville. From South Africa to Russia from Japan to Brazil. The bulk of the listeners were from the UK, US, Europe and Scandinavia.

Radio DJ’ing, one of his early love’s is moving forward on an exciting journey.  Listen for his show on your internet station or local radio station.  He now resides on the following broadcasting stations around the world – KMBY-AM Monterey California, 365radio.co in the UK, Epic Radio in Vancouver, Canada and KL1 in Great Britain


CEO // Creatief en Dreams Music Network, LLC

Creative and Dreams noemt Sir Fred Cannon hun ‘muziekman’, en de naam past goed bij hem. Ruim veertig jaar heeft hij in verschillende rollen in de muziekindustrie gewerkt als muzikant, muziekproducent, radio-dj, songwriter, docent, marketing- en promotieconsulent, A&R-expert, muziekuitgever, muzieklobbyist, muziekbusinesshistoricus, artiestenontwikkeling mentor en professional op het gebied van overheidsrelaties.

Sir Fred Cannon behaalde zijn Bachelor of Arts-graad in politieke wetenschappen aan het Whittier College in Californië en zijn associate’s degree in politieke wetenschappen en overheid aan de Universiteit van Maryland – München, Duitsland. Hij studeerde aan de Owen School of Management van Vanderbilt University.

Hij bekleedde senior managementfuncties bij EMI Records in Italië en Engeland, waar hij samenwerkte met supersterren als Paul McCartney, The Rolling Stones, Queen, Elton John, Deep Purple, Suzi Quatro en Michael Jackson. Hij was directeur van The Voice of the Daily American in Rome, Italië, waar hij ook een populaire radiopersoonlijkheid was. Van 1979 tot 1988 werkte hij als algemeen directeur en CEO van Carrere Records in Groot-Brittannië, waar hij internationale acts tekende als Saxon, Phyllis Nelson, The Buggles en Rose Tattoo, en assisteerde bij de productie van vele hitplaten. Van 1988 tot 1992 was hij internationaal directeur van de Britse platen- en muziekuitgeverij PWL, die meer dan 100 top 40-hits en 16 nummer één-hits op de kaart zette. Tijdens deze periode werkte hij nauw samen met artiesten als Kylie Minogue, Rick Astley en Donna Summer.

Sir Fred Cannon was van 1989 tot 2001 toezichthoudend producent van de World Music Awards in Monte Carlo. Van 1977 tot 1988 was hij lid van het British Institute of Marketing en in 1985 werd hij benoemd tot fellow van het British Institute of Directors.

Hij trad in 1994 in dienst bij BMI als adviseur en was evenementencoördinator van het 39e Wereldcongres van de CISAC (International Confederation of Societies of Authors and Composers) in Washington, DC. Later dat jaar werd hij benoemd tot wetgevend liaison. Vervolgens werd hij gepromoveerd tot vice-president van overheidsbetrekkingen in 1996.

In 1997 werd hij benoemd tot ere-staatsvertegenwoordiger van de staat Louisiana. Onder de regering-Clinton was hij lid van de taskforce ‘America Goes Back to School’ van het ministerie van Onderwijs.

Van 1998 tot 2002 was hij lid van de raad van bestuur van de Raad Staatsoverheidszaken, waar hij ook lid was van de Public Relations/Communicatiecommissie van de Raad. Ook was hij lid van de Raad Publieke Zaken.

Van 2002 tot 2012 was hij senior vice-president overheidsrelaties van BMI, waar hij verantwoordelijk was voor het coördineren en toezicht houden op de wetgevende inspanningen van BMI in samenwerking met alle afdelingen, evenals met de lobbybedrijven van het bedrijf in Washington, DC en in staten over de hele wereld. land. Tot de sluiting ervan in mei 2010 was hij vicevoorzitter van het politieke actiecomité van BMI, het BMI Legislative Fund for Authors, Composers and Publishers.

Sir Fred Cannon leidde de inspanningen van het bedrijf om de rechten van BMI’s songwriters, componisten en muziekuitgevers op alle overheidsniveaus te beschermen. Door zijn ervaring en inzicht in het creatieve proces te combineren met zijn kennis van overheidsrelaties, was hij een van de meest effectieve lobbyisten in de sector op het gebied van auteursrecht, creatieve vrijheden, censuur en de dreiging die uitgaat van het ongeoorloofd downloaden van muziek via internet. Hij werkte samen met belangrijk congrespersoneel als een ervaren adviseur in de muziekindustrie bij het opstellen van wetgeving over muziek op internet. Hij speelde een soortgelijke rol als adviseur voor staatswetgevers die zich bezighielden met lokale openbare beleidskwesties, waaronder creatieve vrijheid voor songwriters, intellectuele eigendomsrechten en openbare uitvoering van muziek.

Zijn brede scala aan professionele relaties tussen professionals op het gebied van overheidsrelaties en collega-lobbyisten gaven hem de kans om het bewustzijn te vergroten van de bedreiging voor de Amerikaanse cultuur en economie die voortkomt uit de onbeperkte verduistering van auteursrechten op muziek en gefilmd entertainment door bedrijven en individuen. Zijn internationale ervaring hielp hem de mondiale impact van diefstal van intellectueel eigendom grafisch te illustreren. Zijn nauwe werkrelaties met kunstenaars van wereldklasse maakten het mogelijk om vaak moeilijk te begrijpen kwesties op het gebied van intellectueel eigendom te dramatiseren en humaniseren door sterren te begeleiden tijdens persoonlijke bezoeken aan wetgevers, zowel in Washington, DC als in deelstaatregeringen.

Van 2006 tot 2008 was Sir Fred Cannon president van de Washington, DC Chapter van de Recording Academy. Hij was ook bestuurslid van de Copyright Alliance en de Songwriters Guild of America Foundation, co-vice-president van de Songwriters Association of Washington, bestuurslid van de Smithsonian’s Jazz Appreciation Month, lid van de Country Music Association, lid van de Washington Area Music Association, en was lid van de stuurgroep voor het MBA-programma van de Henley Business School in Groot-Brittannië. Hij was ook lid van de adviesraden van Musicians On Call, het Institute of Human Virology aan de Universiteit van Maryland in Baltimore, het George Washington University Creative and Innovative Economy Center en de Starshine Academy International Schools. Momenteel is hij lid van het bestuur van de Mississippi Arts and Entertainment Experience, samen met de Amazon Aid Foundation, en is ambassadeur voor de ‘A Diverse World’ Foundation, Peru.

In 2009 werd hij geridderd door kardinaal Foley, de Grootmeester van de Ruiterorde van het Heilig Graf.

Sinds 2012 is Sir Fred Cannon CEO van Creative and Dreams Music Network, LLC

In 2018 sloot Freddy Cannon zich aan bij UnitedDJ’s Radio om de Freddy Cannon Nashville Show te lanceren. Zijn succes groeide wekelijks, omdat veel mensen over de hele wereld zijn nieuwe show omarmden en de prachtige countrygeluiden uit Nashville ontdekten. Van Zuid-Afrika tot Rusland, van Japan tot Brazilië. Het grootste deel van de luisteraars kwam uit Groot-Brittannië, de VS, Europa en Scandinavië.

Radio DJ’ing, een van zijn vroege liefdes, gaat verder op een spannende reis. Luister naar zijn programma op je internetzender of lokale radiozender. Hij verblijft nu op de volgende zenders over de hele wereld: KMBY-AM Monterey California, 365radio.co in het VK, Epic Radio in Vancouver, Canada en KL1 in Groot-Brittannië

Frank van den Berg
Frank van den Berg

Ik ben geboren in 1963 in Amsterdam en in 1980 verhuisd naar Almere. Daar ben ik begonnen als discjockey in het buurthuis, voor de wekelijkse disco voor de jongelui. Ik ben begonnen met uitzenden via een 27MC bakkie, toen is mijn zend carrière begonnen.

Omdat muziek ook een passie van mij is zocht ik een combinatie van uitzenden en muziek. Het bakkie ging de deur uit en er kwam een illegale radiozender voor in de plaats. Radio Action te Almere was geboren. Dit een aantal jaren met veel plezier gedaan. Uiteindelijk gefuseerd met radio Dynex die ook in Almere uit zond. In de weekenden ook veel met de drive-in show op pad geweest. Dit is uiteindelijk een flink aantal jaren stil komen te liggen.

Nu wat ouder, maar het muziekbloed stroomt nog steeds door mijn aderen. Via Leo Schipper weer enthousiast gemaakt om weer in de muziek aan de slag te gaan en te komen draaien bij radio Seabreeze.

Iedere maandag te beluisteren met lekkere bluesmuziek.

Email: frankvandenberg@radioseabreeze.nl

Sjoerd de Jong
Sjoerd de Jong

Hoi, ik ben Sjoerd de Jong geboren op 21 april 1963.

Mijn ouders hadden een draagbare middengolf radio, met radio Noordzee of Veronica er op, dat vond ik als klein manneke geweldig. Het klinkt cliché maar ook ik zat illegaal eind jaren 70 op fm, en stond 2 x achter het hekje in Leeuwarden. 1e keer 100 gulden boete, 2e keer 300 gulden. De rechter zei waarom ik niet op de 27mc zat want dat is legaal, mijn antwoord was, wat legaal is is niet leuk. Mijn ouders waren er wel klaar mee. Geen ongenode gasten meer op het erf.

Begin jaren 80 een drive in show begonnen met 2 vrienden, Miamigo drive in show. Ik was de bouwer en was verantwoordelijk voor de techniek, dat was mijn taak, 6 jaar gedaan met een verlengde  Ford Transit bus op pad langs scholen en feesttenten disco on ice in Thialf, je noemt het maar. Prachtige tijden, maar de combi werk en verkering ging niet meer samen. We hebben alles verkocht inclusief singles… helaas….

En dan komt per toeval radio Seabreeze op mijn pad, veel naar geluisterd en tijdens de uitzending contact met Anne en Marcel. Ik besloot de nodige spullen in overleg met Marcel software etc. aan te schaffen, veel oefenen om een leuk programma in elkaar te zetten. Dat is middels redelijk gelukt al is de presentatie nog niet mijn ding. Hopen op veel kilometers en ervaring dat het beter wordt.

Leo van Dijk
Leo van Dijk

Radio, tja wie is er niet groot mee geworden!! Ik ben Leo van Dijk geboren in Dordrecht op 8 april 1967. In 2000 ben ik verhuisd naar het altijd gezellige Roosendaal en daar woon ik nog steeds. Ik ben dan ook een import brabander zeg maar.

Van kleins af aan was ik altijd bezig met muziek en de radio. Als jong broekie op de fiets naar de lokale platenboer om mijn wekelijkse zakgeld uit te geven aan de populairste singles uit de Top40. Echt al mijn geld ging op aan singletjes. En natuurlijk ging ook het gratis top40 exemplaar mee naar huis om vervolgens op de vrijdagmiddag te luisteren naar Veronica’s Top40 met mijn grote voorbeeld Lex Harding.

Radiomaken…dat wilde ik ook…ik wilde ook graag uit dat magische apparaat komen. En zo geschiedde. Allereerst op de 27mc…huh? Een uurtje radio maken op kanaal 14, met een elastiek om de mike en dan voor een box laten hangen. Nou ik kan je zeggen dat ik daar geen vrienden mee maakte.

In de jaren 80 op 16 jarige leeftijd begon ik met illegaal uitzenden vanuit Dordrecht onder de naam Randstad Radio. Na 9 invallen door politie en Radio controle dienst werd het tijd om legaal radio te gaan maken. In de jaren 90 op diverse Lokale omroepen en later op internet Radiostations, wat nu erg populair is. En nu anno 2022 te horen op vrijdagmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur in ”Van Dijk Breekt Door” op Radio Seabreeze 1395 AM. Dit alles vanuit mijn homestudio te Roosendaal.

Leo is te bereiken via leovandijk@radioseabreeze.nl

Rob Hooft
Rob Hooft

Het was 1962, ik was 12 en spaarde al maanden bij mijn opa en oma voor een bandrecorder toen er een advertentie in de krant stond, waarin een AMROH Handysound te koop werd aangeboden. Ik er heen op de fiets en voor 65 gulden was ik eigenaar geworden. Mijn opa geloofde niet dat ik zijn stem op de band kon vastleggen totdat ik de opname maakte, “dat is mij stem niet” reageerde hij. Deze bandrecorder is het begin geweest van mijn radiohobby. Ik maakte hoorspelen, reportages, verzoekplatenprogramma’s, verslagen van wielerwedstrijden. Kortom ik had mijn eigen “station” welke ik “Together” noemde.

Middels een eenvoudige ingreep werd mijn middengolf buizentoestel omgebouwd tot MG zender. Nu was ik ook bij mijn vriendje, die één straat verder woonde, op de radio te horen. Veel later ging ik ook programma’s maken met behulp van de door mij gebouwde Josty kit HF65 zodat ik ook wat verder te horen was op “Radio Together”  waar ik elke avond van 18.00 tot 19.30 te beluisteren was gedurende een periode van 4 tot 5 jaar….

Tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige in Soest heb ik nog een poging gedaan om samen met een collega iets bij de “ziekenomroep (AROS)” te doen. Echter, we werden niet toegelaten omdat we geen juiste opleiding hadden en niet wisten hoe we de patiënten via dit medium moesten benaderen. Onze opmerking dat we dagelijks naast hun bed stonden hielp niet.

Bij de H.A.L.O. (lokale omroep Harderwijk) heb ik 10 jaar mijn programma 30+ gepresenteerd totdat deze omroep werd opgeheven. Vervolgens heb ik 9 jaar bij Radio 227 en NNR (Nostalgie Net Radio) mijn platenkoffer gemaakt tot ook deze stations werden opgeheven en nu……..Radio Seabreeze welk station ook op de MG uitzendt, ik ben dus eigenlijk weer terug in mijn jeugd beland.

Naast mijn radiowerkzaamheden was ik 10 jaar als verpleegkundige werkzaam in diverse ziekenhuizen en uiteindelijk zo’n 25 jaar werkzaam als opleidingscoördinator/ stafmedewerker directie in verpleeghuis Naarderheem te Naarden. Mijn verdere hobby’s, muziek (voornamelijk jaren 60 en 70 jaren), ik speel gitaar en rommel wat met synthesizers en digitaliseer locomotieven en wagons van Märklin. Mijn soldeerbout, tangetje en schroevendraaiers liggen binnen handbereik voor als ik weer eens wat moet repareren.

Verder ben ik regelmatig te vinden in “mijn” theater te Laren. Woon samen met mijn lieve vriendin en de poes Doekie. En muziek? Die moet wat met je doen, moet binnenkomen, moet je kippenvel van krijgen of tranen in je ogen…. Van Atlantis van The Shadows (mijn eerste singel) via Merseybeat naar Leonard Cohen naar Wende met “mens durf te leven”…muziek moet je “pakken” en deze muziek is ook regelmatig te horen in mijn Platenkoffer op de Donderdagavond op uw station Radio Seabreeze!!!!

Het is de muziek die beklijft op, 2 1 5………………………

Ik wens U veel luisterplezier!!

Dennis Hoebee
Dennis Hoebee

Dennis Hoebee. Radio DJ met meer dan 25 jaar ervaring in het radiovak. Zowel als programmamaker als directeur. Hij heeft voor meerdere radiozenders gewerkt, o.a. 3FM, Radio Veronica, Sublime en SLAM!

Sinds 2019 maakt hij wekelijks zijn eigen online radioprogramma Niteflite en heeft hij zijn eigen radiozender Original Oldies, met non-stop te beste classic hits.

Momenteel is hij ook muzieksamensteller en DJ in het weekend bij Radio Veronica.

Michael Bakker
Michael Bakker

Bakkers carrière begon eind jaren ’70 op diverse Amsterdamse FM-piratenzenders en later ook op piraten-tv. Ook voor de NTS maakte hij televisie, nl. School-TV. De AVRO scoutte hem voor hun jongerenomroep Minjon, waar hij na een volledige mediascholing op radio- en televisieprogramma’s als televisieregisseur en -producent werd ingezet. Vervolgens produceerde hij Pauze TV en Villa Borghese voor de AVRO, Daarna regisseerde hij Willem Wever voor de NCRV, Daarna stond hij aan de basis van ‘Eigen Huis En Tuin’ voor RTL4.

Ook bedacht en produceerde hij Klussen Met Kijkers, Wonen Met Kijkers en Tuinieren Met Kijkers voor SBS6. Later werkte hij met Tineke de Nooij voor RTL4 en met Ad Bouman voor Radio Gooiland. Met Bouman en Eddy Becker startte hij in 2001 Radio 192, dat in 2003 moest stoppen met haar uitzendingen. In 2002 was Bakker genomineerd ‘Radio Man Van Het Jaar 2002’ en zijn ochtend radioprogramma stond in november 2001 2e in de lijst populaire ochtend programma’s van Nederland. Samen met Martien Engel en Rob Olthof startte hij in 2005 Radio Mi Amigo 192.

Hans de Knegt
Hans de Knegt

Toen Hans de Knegt het levenslicht zag besefte hij al snel dat hij met een specifiek doel die grote aardkloot met het nodige radioplezier maar eens flink moest opleuken. Na het verdwijnen van de diverse zeezenders in 1974 kwam Hans terecht bij een stoffige ziekenomroep waar hij spontaan vele regels overtrad om op zaterdagmiddag, met de piraten nog tussen zijn oren, het ware muziekplezier door de oorschelpen te laten schallen. De muzikale smaak van Hans is zeer breed, maar de voorkeur gaat uit naar de good old 70’s en 80’s.

Hans was samen met Mike Duprez, Rudi Schils, Leon Balmaekers en Theo de Brabander sinds 2007 verbonden aan Radio Mi Amigo 192 en zag Radio Mi Amigo 100.9 en 107.1 FM als een geweldige uitdaging. Veel lol en lekker knallen aan de Spaanse Costa.

Momenteel presenteert Hans op Radio Seabreeze “The Middle Of The Roadshow”, een luchtige show vol met muzikale hoogstandjes uit een gouden hitverleden op werkdagen tussen 16 en 17 uur.

Roger Dudman
Roger Dudman

I Have presented the show for over 3 years. I have always loved Blues/Rock music and promote and present the Best in current Blues And Rock Music.

I also encourage through my show the importance of attending live music events.

All previous Shows are available on mixcloud.com/roger-dudman/


Ik presenteer de show al meer dan 3 jaar. Ik heb altijd van blues-/rockmuziek gehouden en promoot en presenteer het beste op het gebied van de huidige blues- en rockmuziek.

Ik moedig via mijn show ook het belang aan van het bijwonen van livemuziekevenementen.

Alle voorgaande shows zijn beschikbaar op mixcloud.com/roger-dudman/

Bob Le Roi
Bob Le Roi

Bob has been in broadcasting virtually his whole working life, starting on the Offshore Forts off the coast on his native Whitstable on Radio City. When the Pirates closed he worked at SERED an electronics and recording company owned by his father-in-law whilst picking up cover shows at BBC Radio Medway.

A bit late in the day Radio Caroline showed interest, but before he could join the ships were towed away. On Radio Caroline’s return he was invited to make some recorded programmes which were produced by Andy Oldfield. Running his own Entertainment and Production Services business he joined the BBC again as a freelance at Radio Kent. Whilst still at the BBC he became involved supplying the Ross Revenge through 1983 – 1990 universally known as ‘The Whitstable Navy’

Moving from the BBC to ILR Bob spent many happy years at the Kent ILR Invicta Radio, programming, producing and presenting, and fitted in a weekly show for Radio Fax in Ireland. Events changed as Invicta was taken over a number of times, Bob jumped ship to set-up his own station Medway FM the last UK ILR whilst assisting many other stations throughout Kent.

During the 1990’s Bob was invited to present programmes on Radio London and Radio Northsea International when they returned from ships off the Essex coast. He did programmes for the ILR sustaining network Juke Box Memories, European Klassic Rock, and then joined Radio Caroline working out of the Maidstone TV Studios, later Larkfield. For over a year Bob was the voice of Virgin Radio’s top of the hours commercial. He also made programmes for Radio Seagull and the Voice of Peace. When Medway FM was sold Bob worked for DMG Radio then GWR before venturing overseas to Malta to run Calypso FM taking the station from the bottom of the league to number two Bob briefly worked for BFBS TV as a transmission controller continuity announcer. Hardly radio he set about bringing radio from the Forts 40 years after leaving. Red Sands Radio was conceived which broadcast from the Red Sands Fort and continued from Whitstable Harbour in all for eight years. Although viewed favourably, with spasmodic local authority support it was decided to suspend application for a full licence. The brand was taken to London and after two trials Maritime Radio won a full term licence for the Royal Borough of Greenwich Bob also worked for the high powered Radio Mi-Amigo International where the Red Sands Radio Production of ‘Bob’s 60’s Splash’ returned to the air. The programme is now broadcast by a number of select stations around the world. ‘Bob’s 60’s Splash’ History and Archive

http://www.bobleroi.co.uk/ScrapBook/Splash/Splash.html


Bob is vrijwel zijn hele werkzame leven bezig met uitzenden, te beginnen bij de Offshore Forts voor de kust van zijn geboorteland Whitstable op Radio City. Toen de piraten stopten, werkte hij bij SERED, een elektronica- en platenmaatschappij die eigendom was van zijn schoonvader, terwijl hij covershows oppikte bij BBC Radio Medway.

Iets laat op de dag toonde Radio Caroline interesse, maar voordat hij zich kon aansluiten werden de schepen weggesleept. Bij de terugkeer van Radio Caroline werd hij uitgenodigd om enkele opgenomen programma’s te maken, geproduceerd door Andy Oldfield. Hij runde zijn eigen bedrijf op het gebied van entertainment- en productiediensten en sloot zich opnieuw aan bij de BBC als freelancer bij Radio Kent. Terwijl hij nog bij de BBC werkte, raakte hij tussen 1983 en 1990 betrokken bij het leveren van de Ross Revenge, algemeen bekend als ‘The Whitstable Navy’.

Overstappen van de BBC naar ILR Bob bracht vele gelukkige jaren door bij Kent ILR Invicta Radio, waar hij programmeerde, produceerde en presenteerde, en deelnam aan een wekelijkse show voor Radio Fax in Ierland. De gebeurtenissen veranderden toen Invicta een aantal keren werd overgenomen. Bob stapte over om zijn eigen station Medway FM op te zetten, de laatste Britse ILR, terwijl hij vele andere stations in Kent assisteerde.

In de jaren negentig werd Bob uitgenodigd om programma’s te presenteren op Radio London en Radio Northsea International toen ze terugkeerden van schepen voor de kust van Essex. Hij deed programma’s voor het ILR-ondersteunende netwerk Juke Box Memories, European Klassic Rock, en sloot zich vervolgens aan bij Radio Caroline, waar hij werkte vanuit de Maidstone TV Studios, later Larkfield. Ruim een ​​jaar lang was Bob de stem van de topreclame van Virgin Radio. Ook maakte hij programma’s voor Radio Seagull en de Voice of Peace. Toen Medway FM werd verkocht, werkte Bob voor DMG Radio en vervolgens voor GWR voordat hij zich naar het buitenland waagde naar Malta om Calypso FM te runnen, waardoor het station van de onderkant van de competitie naar nummer twee ging. Bob werkte kort voor BFBS TV als continuïteitsomroeper voor de transmissiecontroller. Nauwelijks radio begon hij veertig jaar na zijn vertrek met het brengen van radio uit de Forten. Red Sands Radio werd bedacht, die uitzond vanuit het Red Sands Fort en in totaal acht jaar lang vanuit Whitstable Harbor bleef voortbestaan. Hoewel dit positief werd beoordeeld, werd met krampachtige steun van de lokale overheid besloten de aanvraag voor een volledige vergunning op te schorten. Het merk werd naar Londen gebracht en na twee tests won Maritime Radio een licentie voor de volledige termijn voor de Royal Borough of Greenwich. Bob werkte ook voor het krachtige Radio Mi-Amigo International, waar de Red Sands Radio-productie van ‘Bob’s 60’s Splash’ terugkeerde naar de lucht. Het programma wordt nu uitgezonden door een aantal geselecteerde stations over de hele wereld. ‘Bob’s 60’s Splash’ Geschiedenis en archief

http://www.bobleroi.co.uk/ScrapBook/Splash/Splash.html

Anton Nagtzaam
Anton Nagtzaam

Ik ben Anton Nagtzaam geboren in de hete zomer van 1961 op 20 juli in Standdaarbuiten. Al op zeer jonge leeftijd gebiologeerd door muziek en het medium radio in het bijzonder.

De zeezenders en met name Radio Caroline waren mijn favoriet. Het radiovirus besmette mij volledig en zoals zovelen bij Pa en Ma thuis op zolder begonnen met een eigen zender met muziek die ik mooi vond en nog steeds vind. Classic rock, Popclassics en albumtracks. Via diverse stations in België terecht gekomen bij het radio Paloma in Essen, later in Poppel net over de grens daar 35 jaar het middagprogramma gedaan, sinds 2016 op het internet actief en nu bij radio Seabreeze, elke zaterdag van 16 tot 18 uur, elke zondag van 14 tot 16 uur en nu ook op de vrijdagochtend. Wakker worden met Anton Nagtzaam tussen 8 en 9 uur.

In het popfront probeer ik de pareltjes van toen te verweven met zo nu en dan een pareltje van de toekomst en tevens hoor je iedere zondagavond, The Classics of Rock, twee uur lang lekkere Classic Rock met daarin een draai aan de Classic Rock Top 100, een Sixties Classic, Concert Classic en meer.

Zondagavond van 19 tot 21 uur op Radio Seabreeze.

Email Anton Nagtzaam

Milko Roodnat
Milko Roodnat

Als middelbare schooljongen, wonend in de achterhoek, ben ik ooit begonnen met het bouwen van een eigen middengolfzender. Maar helaas, na een paar keer door de radio controle dienst uit de lucht te zijn gehaald uiteindelijk ook weer gestopt. Natuurlijk was ook voor mij het grote voorbeeld de zeezenders uit de jaren 60 en 70.

Het bloed kroop waar het niet gaan kon, dus toch maar iedere week naar de platenzaak om een singeltje te kopen. Van de opbrengst van kranten rondbrengen in de vroege ochtend kon ik er iedere week 5 kopen…. Dus iedere week stelde ik de plaatselijke “Top 5” samen.
helaas niet meer op een zender, maar het programma werd opgenomen met een spoelenrecorder.

Veel later toen ik al verhuisd en getrouwd was, kreeg ik contact met een lokale omroep hier in de Betuwe. Die deden jaarlijks verslag van het Eurovisie songfestival. Omdat ik in bezit was van een grote schotelantenne, en analoog het EBU signaal kon oppikken, werd ik gevraagd om dat signaal d.m.v. een straalzender naar de studio te zenden. Dit was het kale geluid van het songfestival, zodat we daar zelf commentaar onder konden zetten.
Veel later werd ik gevraagd bij een lokale omroep in mijn huidige woonplaats om programmaleider te worden. Dat heb ik een aantal jaren gedaan.

Maar toen ik op mijn portable in 2020 tijdens mijn vakantie op Texel Radio Seabreeze ontving, is de interesse weer gaan kriebelen en heb ik contact gezocht en gekregen. Direct bij thuiskomst heb ik een studio gebouwd, en de hobby met veel plezier weer opgepakt.

E-mail Milko Roodnat

Dicky Denkers
Dicky Denkers

Met als grote inspirator Radio Veronica 192 in de jaren 60 en 70, was muziek en radio voor mij al jong mijn grote passie. Op zolder van de pastorie (met toen al een echte studio) disco avondjes organiseren met ons clubje “de Vrijbuiters “ in Hantum. Later ging ik draaien op de vaste zaterdagavond en zondagmiddag in het open huis in Hantum. In december 77 ben ik getrouwd met Titia, ik heb twee dochters, twee zonen en 3 kleinkinderen. Uiteraard een tijdje op FM gedraaid met eigen gebouwde zenders. Later werd ik werkzaam in de elektronica. Dit deed ik o.a. bij kabel TV SKL in Leeuwarden, waar ik de eerste commerciële radio zenders op de kabel mocht zetten (Sky Radio, Cable One, Radio 10 en later veel meer).

Vanaf 1994 werk ik als zelfstandige in de installatietechniek, geluids en lichtverhuur en met een eigen discotheek.
Tien jaar geleden ben ik weer begonnen als piraat bij Radio Atlantis 1521 op de middengolf, wat later Radio 0511 werd met LPAM vergunning.
De antenne op het Aquaverium in Grou van Seabreeze heb ik mee opgebouwd en afgeregeld.

Bij Radio Seabreeze maak ik “the sundaymorningbreakfastshow” op de vroege zondagmorgen om 8 uur. Daarnaast maak ik programma’s voor radio Emmeloord, RTV-NOF en Radio 0511.

Dit alles vanuit ” studio ien “ in Hantumhuizen.

E-mail Dicky Denkers

DJ Sieds (Wijnalda)
DJ Sieds (Wijnalda)

Met grote belangstelling heb ik de bio’s van de Seabreeze collega’s bekeken, bijna iedereen van jongs af aan “besmet” is met het radiovirus …. Ik dus niet… luisterde wel, maar had (en heb) maar 1 doel toen ik via een klasgenoot in aanraking kwam met het fenomeen “plaatjes draaien”… een goede drive in show DJ worden….

Toen ik werkzaam was als discotheken dj in de noordelijke provincie werd ik gevraagd of ik een keer een uurtje radio zou willen maken bij Radio Markant´ in N-O Friesland (Seabreeze-achtig station) en via o.a. Oskar Radio & TV (Joure) S.L.O.S (nu:  Smelne FM-Drachten) H.O.S (Heerenveen) terecht gekomen bij Holland FM (met toen nog de etherfrequenties van Radio Continu/Tukker FM) maar ik kon me niet echt vinden in de “piratenmuziek” van dit station…. Via Radio Spannenburg (lokaal) op 8 maart 2019 terecht gekomen bij Radio Seabreeze

Iedere Zaterdag en Zondag tussen 11.00-12.00 uur presenteer ik het programma:  “Hitclassics.nl”

Verwacht geen “grote personalityshow”, gewoon een ´huis, tuin en keuken DJ´, die wat leuke plaatjes draait uit voornamelijk de jaren 70-80 en 90.

Wie weet tot horens op de AM 1395/1098

Fred Zondag
Fred Zondag

“Radio is my first love, and it will be my last”….. of woorden van gelijke strekking. Ze slaan wel op mijn radio carrière die ik al heel vroeg eind jaren 70 ontwikkelde.

Het hele Radio Veronica proces tot 1974 en de opkomst van de Veronica Omroep Organisatie, het was een waar avontuur. Later ben ik zelf radioprogramma’s gaan maken via diverse piraten in Nederland en weer later bij de lokale omroep van Den Haag waar ik ook een onderdeel was van de programmaleiding. Tevens de voice-over van het station voor groot Den Haag en omstreken. Na enkele jaren van relatieve radiorust, ben ik weer radioactief geworden met de Tipparade van Toen, welke ik wekelijks 2 uur verzorg voor Seabreeze AM.  Wil je meer lezen over Fred en de Radio, klik dan op:

De radio en ik

Tot zaterdag 14:00 uur op Seabreeze Am voor weer een nieuwe aflevering van

De Tipparade van Toen toen toen toen…….

E-mail Fred Zondag

Raymond Kersten
Raymond Kersten

Op jonge leeftijd werd ik geraakt door het “radio virus”. Ik was een jaar of 10 toen ik graag met de wereldradio van mijn vader speelde. En in de huiskamer was ik vaak bezig met de buizenradio en platenspeler van mijn ouders.

De zeezenders spraken mij aan vanwege de stijl en vormgeving. Vanaf midden jaren 70 begon ik met radio maken voor landpiraten in diverse steden. Tussendoor presenteerde ik bij een aantal ziekenomroepen en lokale omroepen. Ook was ik 11 jaar werkzaam als geluidsman en voice-over voor een theatergezelschap. Er waren jaren van stilte i.v.m. studie, werk en mijn gezin die ik altijd prioriteit gaf.

Vanwege mijn radio interesse besloot ik om mijn licenties te halen om als radiozendamateur verbindingen te maken. Ik ben voorzitter van een radioclub en organiseer bijeenkomsten, evenementen, lezingen e.d.

Daarnaast ben ik ook voice-over en maak diverse producties voor radiostations, deejays etc. Ik werd gevraagd om wat voor Radio Seabreeze te gaan doen en ik was daar op woensdag 13 januari 2021 voor het eerst te horen. Na ruim een jaar besloot ik vanwege de drukte te stoppen. Maar vanaf 30 augustus 2023 kunnen jullie mij weer beluisteren via Radio Seabreeze. Ik presenteer op de woensdagen van 10 tot 11 het programma: Koffie Compleet.

E-mail Raymond Kersten

Anne Zijlstra
Anne Zijlstra

Ook ik ben als puber in aanraking gekomen met “het virus”. Samen met Marcel Joustra waren we regelmatig in de ether te horen in Leeuwarden. Zelfbouwzenders met transistors (de bekende 2N2229, 2N3553, 2n3866 en de BLY87a) al spraken de buizenzenders het meest tot mijn verbeelding.

Presenteren vond ik altijd superleuk, het station Eldorado in Leeuwarden was aardig bekend. Maar het raakte allemaal wat op de achtergrond na mijn 20e…. Tot die zaterdag ergens in 2004 dat ik Marcel weer tegenkwam op het voetbalveld: sinds die tijd weer volledig (radio)aktief, en samen met het hem het schitterende initiatief Radio Seabreeze gestart…

E-mail Anne Zijlstra

Alex van Sloten
Alex van Sloten

Al op jonge leeftijd liep ik hele dag met een radio te spelen en in de jaren 80 op zeer jonge leeftijd besmet geraakt met het radio virus en daar is (gelukkig) geen vaccinatie voor. De zeezenders heb ik niet echt meegemaakt (te jong 😊) maar geïnspireerd door Amerikaanse radio en dj’s die ook veelal gekopieerd werden door Nederlandse diskjockeys sprak deze stijl mij altijd erg aan.

In die tijd heb bij diverse legale en illegale radiostations, radioprogramma’s gemaakt en in diverse discotheken gedraaid maar op radio gebied was het nooit echt iets groots. Na die periode toch met andere prioriteiten bezig gehouden (vrouw, kids, werk, enz.) en dan raakt het allemaal wat op de achtergrond maar los laten doet het je nooit en tot een jaar of 10 geleden nog radioprogramma’s gemaakt op lokaal niveau maar sinds 2020 weer te beluisteren op de grootste AM zender van Nederland, Radio Seabreeze

De jaren 80 waren prachtig…

E-mail Alex van Sloten

Mike Davies
Mike Davies

Ik ben geboren in de swingende jaren zestig in Londen, maar woon nu in het prachtige Wales.

Mijn moeder en vader waren enthousiaste radioluisteraars, dus ik ben opgegroeid met de radio die altijd aan stond in huis. Als jonge tiener raakte ik geïnteresseerd in de muziek die ik via de radio hoorde. Ik was altijd gefascineerd door het concept van radio en hoe de radiogolven entertainment en informatie brachten.

In 1974 kreeg ik een oude Fidelio-radio, en op een avond kreeg ik er Radio Noordzee Internationaal door. Ik had geen idee dat het station uitzond vanaf een schip, ik dacht dat het uitzond vanuit Noorwegen!
Een jaar later, in 1975, begon ik te luisteren naar Radio Caroline & Radio Mi Amigo. Ik was nu een ‘piratenradioluisteraar’.

Deze stations werden de soundtrack van mijn leven, en in de jaren tachtig begon ik te werken als DJ op de offshore stations Radio Caroline & Radio 819 in de Noordzee, en The Voice Of Peace in de Middellandse Zee.

De contacten die ik legde tijdens het werken aan de zeezenders leidden ertoe dat ik shows deed op het satellietradiostation Euronet, en toen begon ik te werken met de legendarische Radio Atlantis & Radio Caroline DJ Steve England aan een tijdschrift voor de Britse radio-industrie.

Laten we verder gaan naar de afgelopen jaren en mijn terugkeer naar AM-uitzendingen. Ik kwam in 2018 bij Radio Mi Amigo International en presenteerde daar programma’s. Ik ontmoette een geweldige man genaamd Wim de Groot tijdens het werken aan RMAI. We hadden allebei aan zeezenders gewerkt, hoewel niet samen, en ik vertelde Wim op een dag dat ik het leuk vond om naar Radio Seabreeze te luisteren en vond dat het mijn type radiostation was, zowel om naar te luisteren als om aan te werken. Wim stelde me vriendelijk voor aan de operators van Seabreeze, en ik maakte al snel deel uit van het geweldige team dat je elke dag de geweldige geluiden brengt, zowel in de lucht als online!

E-mail Mike Davies

Wiebe Krist
Wiebe Krist

De radio was voor mij al vroeg een begrip en ik moest en zou er ook gaan werken. Na de schoolperiode, de 1e baan bij Kingma’s(ABN/Amro) Bank en tegelijkertijd DJ in de plaatselijke (Double Barrel) disco en de Veronica Drive In show.

Na 10 jaar dancing ondernemer opnieuw 10 jaar on the road met groot materieel en taxi. Ondertussen radio en televisie maken bij Oskar RTV in Joure (22 jaar), Nationaal FM, HollandFM. FryskFM en nu dus bij Radio Seabreeze. Elke werkdag om 11.00 uur met Binnen zonder kloppen.

Ton Polderman
Ton Polderman

Sinds jaar en dag ben ik radiomaker. Tot 2019 was ik werkzaam als meet en regeltechnicus wat ik 47 jaar gedaan heb. Inmiddels gepensioneerd, dus veel tijd voor radiowerkzaamheden.

Voor het eerst ben ik met radio in aanraking gekomen bij Radio Noordzee Internationaal, waar ik in de eerste Nederlandse studio in 1971 het elektra gemodificeerd heb. Het oude pand aan de Frans Halslaan in Hilversum bevatte ontzettend veel oude leidingen die verpulverden, waardoor sluiting ontstond. Later ben ik bij de ziekenomroep ROVOZ in Hilversum terecht gekomen, waar Gerard de Vries (TROS) vond dat ik moest gaan presenteren. Het werd een Country Programma. Na 10 jaar Rovoz bij de lokale zender AROS in Kortenhoef terecht gekomen. Lex Tondeur liet mij een Country programma met een Nederlands talig programma daarnaast maken. Na 10 jaar AROS heb ik de lokale omroep in Huizen helpen oprichten. Ook hier ben ik enkele jaren mee bezig geweest. De naam werd gewijzigd naar Radio Gooiland, wat later overging in Okay FM en Radio 192. Dit heb ik zo’n 5 jaar gedaan. Diverse programma’s gemaakt, maar ook hard gewerkt met het bouwen van studio’s. Na deze periode nog even terug naar de lokale omroep in Huizen, en daarna gestart bij Radio 227 waar ik ruim 8 jaar gewerkt heb. We zaten in ongeveer 2/3e van het land op de kabel. Ik deed daar de programma’s Giddy Up Country en Happy Hour. Ook reclame verkoop en de programmaraden bijeenkomsten organiseerde ik.

Na deze tijd, en wat omzwervingen bij Radio Seabreeze terecht gekomen waar de directie mij vroeg om program director( programmaleider) te worden. Daarnaast presenteer ik Koffie Compleet en Giddy Up Country. Koffie Compleet is er 7 dagen per week. Gelukkig heb ik tegenwoordig een vaste invaller Raymond Kersten die dit fantastisch doet, meestal op woensdag.

Als programma leider kan ik alleen maar zeggen dat Radio Seabreeze een geweldig team heeft met mensen met een radiohart.

E-mail Ton Polderman

Wim de Groot
Wim de Groot

“Als kleine jongen was ik al snel gegrepen door het fenomeen radio. Bij het beluisteren van de zeezenders had ik al gelijk het gevoel, hier wil ik ook aan meedoen. Eerst vanuit m’n ouderlijk huis op zolder met m’n eigen radio Eldorado en zender. Later op radio Benelux voor Hilversum en omstreken. Daarna kreeg ik de kans om aan radio Mi Amigo 272 mee te gaan doen. Op 26 juni 1979 stapte ik aan boord van de Magdalena die verankerd lag op 12 mijl uit de kust van België. Als eerste live dj mocht ik het station om 13.00 uur op 1 juli 1979 openen.

Tot mijn grote spijt mocht het zee zender avontuur niet lang duren want helaas was ik ook de laatste live dj op 19 september ’s avond om 22.00 uur bij het sluiten van club 33. In de jaren daarna heb ik mijn vrouw leren kennen, kinderen gekregen, gewerkt, met m’n camper door Europa getrokken en heb ik nog voor meerdere radio stations aan land mogen werken waaronder radio Dynex voor Almere en omgeving. In 2016 stapte ik over naar radio 036, de lokale zender voor Almere. En toen kwam de kans om mee te mogen doen met radio Mi Amigo International waar ik van begin 2016 tot mei 2017 heb mogen werken.

Na het overlijden van de eigenaar kon ik in juni 2017 gelijk aan de slag bij radio Seabreeze met 3 programma’s; Rock Wave op de woensdag en vrijdag avond en met Zender In Woelig Water op de donderdag avond. Tegenwoordig ben ik horizontaal geprogrammeerd met 5 programma’s van maandag t/m vrijdag Rock Wave en op de donderdag nog steeds Zender In Woelig Water allemaal vanaf 18.00 uur. En dat bevalt prima.”

Email-Wim de Groot