6 Maart 1971: Start van Radio Noordzee Internationaal

Vanaf het zendschip Mebo 2 beginnen op zaterdag 6 maart 1971 de Nederlandstalige uitzendingen van Radio Noordzee Internationaal op 220 meter in de middengolf. De Nederlandse uitgeverij Strengholt heeft zendtijd gehuurd bij Meister en Bollier, de Zwitserse eigenaren van de Mebo 2. Joost den Draayer en Jan van Veen presenteren het openingsuur. Naast deze twee ex-discjockeys van Radio Veronica is Ferry Maat één van de programmamakers. Hij wordt weldra gevolgd door Klaas van Onselen alias Peter Holland, Leo van der Goot, Hans Hogendoorn alias Hans ten Hoge en Marc van Zinderen-Bakker alias Marc van Amstel. In een studio aan de Frans Halsstraat in Hilversum worden de eerste programma’s opgenomen. Ferry de Groot is één van de eerste technici. Al gauw is Radio Noordzee Internationaal een geduchte concurrent van Radio Veronica en Hilversum 3.

Deel dit...