30 December 1968: Frank Sinatra neemt My Way op

In Los Angeles neemt Frank Sinatra op 30 december 1968 My Way op. De tekst van het Franse origineel Comme D’Habitude is in 1967 geschreven door Claude François nadat zijn relatie met zangeres France Gall op de klippen is gelopen. De muziek is al in 1965 gecomponeerd door Jacques Revaux. In 1968 maakt David Bowie voor het eerst een Engelse vertaling. De titel luidt Even A Fool Learns To Know. Niet veel later maakt Paul Anka zijn bewerking. Hij vertaalt Comme D’Habitude als My Way. De versie van Frank Sinatra komt op 29 maart 1969 de Billboard Hot 100 binnen. My Way blijft steken op de 27-ste plaats. In Engeland komt de single op 2 april 1969 binnen. Hij bereikt de vijfde plaats. My Way staat maar liefst 42 weken in de Engelse hitparade genoteerd. Tussen januari 1970 en januari 1972 maakt de single nog acht keer zijn rentree in de lijst. Dit aantal is een record in de Engelse muziekgeschiedenis. In Nederland wordt My Way van Frank Sinatra geen hit. Dit gebeurt pas in 2001 als de versie van Herman Brood de eerste plaatst bereikt.

Deel dit...