Rock-‘n-roll-icoon Little Richard op 87-jarige leeftijd overleden

De Amerikaanse zanger en pianist Little Richard, een van de grondleggers van de rock-‘n-roll, is zaterdag overleden. Hij was 87 jaar.

Richard Wayne Penniman, zoals de zanger volledig heette, stond bekend om zijn energieke optredens, met wilde stemuithalen en een flamboyante uitstraling. In de muziekgeschiedenis wordt de zanger vaak in één adem genoemd met iconen als Jerry Lee Lewis, Chuck Berry en Elvis Presley. Tutti Frutti was een van zijn bekendste platen. Ook Long Tall Sally en Good Golly Miss Molly zijn geliefde nummers.

In 1993 werd Little Richard bij de Grammy’s bekroond voor zijn gehele oeuvre. Staand pianospelen zat er na een heupoperatie in 2009 niet meer in, maar de artiest bleef desondanks tot op hoge leeftijd nog doorgaan met optreden. Het laatste album van de zanger, een ode aan gospelzanger Dottie Rambo, verscheen in 2010.

Deel dit...