Rechter geeft Led Zeppelin weer gelijk over Stairway-akkoord

Een rechtbank in San Francisco heeft de Britse band Led Zeppelin nogmaals in het gelijk gesteld in een langlopende zaak over het auteursrecht van hun megahit Stairway to Heaven. Nabestaanden van Randy Wolfe, de gitarist van Spirit, spanden de zaak ooit aan omdat zij vinden dat Stairway to Heaven te veel zou lijken op het nummer Taurus van Spirit.

De band won in 2016 al een rechtszaak over de kwestie. Maar twee jaar later werd besloten dat de zaak over moest vanwege een technische fout tijdens de vorige zitting. De rechter zou de jury verkeerde instructies hebben gegeven.
De jury oordeelde in 2016 al dat de akkoorden van beide nummers niet vergelijkbaar zijn. Dat was ook dit maal weer de uitkomst van het juryberaad in San Francisco.

Deel dit...