1990: Matthias Reim op 1

Op 1 oktober start Goede Tijden, Slechte Tijden. De soapserie is inmiddels 30 jaar lang iedere werkdag te zien. In België beginnen de Vlaamse publieke radiostations Radio 1, Radio 2 en Studio Brussel met het uitzenden van reclame. In Berlijn wordt voor het eerst weer vergaderd door het volledige Duitse parlement dat daarmee voor het eerst in 57 jaar tijd weer in de Rijksdag zetelt. Michail Gorbatsjov wordt onderscheiden met de Nobelprijs voor de vrede en Ayrton Senna wordt in Suzuka voor de tweede keer wereldkampioen in de Formule 1.

De Top 40 wordt voor de twaalfde keer aangevoerd door een (deels) Duitstalige hit waarmee Matthias Reim ook in ons land bekend raakt. Ondertussen is INXS op weg naar de grootste hit in ons land met Suicide Blond dat, net als de hits van Deee-Lite (Groove Is In The Heart!!!) en Snap! (Cult Of Snap) nieuw is in de top 10.

Matthias Reim stuurde een opname met het nummer Verdammt Ich Lieb’ Dich naar de ZDF in de hoop dat hij er een keertje mee op televisie zou kunnen komen. Al snel werd hij teruggebeld en mocht hij zijn nummer laten horen. Het resulteerde in een singlerelease die alleen al in Duitsland 16 weken op de eerste plek stond en goed was voor ruim 2,5 miljoen verkochte singles. In Nederland volgde er met Ich Hab’ Geträumt Von Dir nog een bescheiden opvolger waarna hij in de Top 40 geen succes meer kende. Anders is dat in Duitsland waar de zanger, 30 jaar na dato, nog steeds volle zalen trekt.

Deel dit...