2019: Verloren gewaande beelden van The Beatles weer opgedoken

Verloren gewaande beelden van The Beatles van het optreden bij Top Of The Pops zijn weer opgedoken. Een fragment van 11 seconden, weliswaar zonder geluid, is in Mexico gevonden. Daarop is te zien dat The Beatles het nummer Paperback Writer spelen bij een bezoek aan Top Of The Pops.

Tijdens het optreden bij het programma brachten de Beatles verschillende nummers maar dit was hun enige live-optreden bij het programma. De BBC liet weten dat de bewuste opnames niet zijn bewaard.

Een woordvoerder vertelde in 2000 niet zeker te weten of dit bijzondere stukje geschiedenis nu permanent is verdwenen: “Helaas was er een periode waarin niet alle BBC-programma’s zo zorgvuldig werden bewaard als dat tegenwoordig gebeurt. Helaas zijn een aantal programma’s daardoor verdwenen.”

Deel dit...