Sjoerd de Jong

Hoi, ik ben Sjoerd de Jong geboren op 21 april 1963.

Mijn ouders hadden een draagbare middengolf radio, met radio Noordzee of Veronica er op, dat vond ik als klein manneke geweldig. Het klinkt cliché maar ook ik zat illegaal eind jaren 70 op fm, en stond 2 x achter het hekje in Leeuwarden. 1e keer 100 gulden boete, 2e keer 300 gulden. De rechter zei waarom ik niet op de 27mc zat want dat is legaal, mijn antwoord was, wat legaal is is niet leuk. Mijn ouders waren er wel klaar mee. Geen ongenode gasten meer op het erf.

Begin jaren 80 een drive in show begonnen met 2 vrienden, Miamigo drive in show. Ik was de bouwer en was verantwoordelijk voor de techniek, dat was mijn taak, 6 jaar gedaan met een verlengde  Ford Transit bus op pad langs scholen en feesttenten disco on ice in Thialf, je noemt het maar. Prachtige tijden, maar de combi werk en verkering ging niet meer samen. We hebben alles verkocht inclusief singles… helaas….

En dan komt per toeval radio Seabreeze op mijn pad, veel naar geluisterd en tijdens de uitzending contact met Anne en Marcel. Ik besloot de nodige spullen in overleg met Marcel software etc. aan te schaffen, veel oefenen om een leuk programma in elkaar te zetten. Dat is middels redelijk gelukt al is de presentatie nog niet mijn ding. Hopen op veel kilometers en ervaring dat het beter wordt.

Deel dit...