2012: Whitney Houston overleden in hotel in Los Angeles

Op 12 februari 2012 vindt de 54ste editie van de Grammy Awards plaats in Los Angeles. Daarvoor vond een zogenaamde preparty plaats in het Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills. Onder meer Brandy, Monica en Whitney Houston waren daar aanwezig. Houston verbleef vervolgens in het hotel en het was haar bedoeling om de Grammy Awards bij te wonen in LA. Het is echter anders gelopen. Op 11 februari 2012 wordt het dode lichaam van Whitney Houston aangetroffen in het hotel. Ze heeft slechts 48 jaar geleefd.

Whitney Houston is verdronken in de badkuip. Naar alle waarschijnlijkheid is het veroorzaakt door een hartinfarct, dat weer een gevolg lijkt te zijn van een overdosis cocaïne. De Grammy Awards worden overschaduwd door het trieste bericht. In het begin van de show draagt rapper LL Cool J een gebed op aan de overleden zangeres. Later brengt Jennifer Hudson de hit I Will Always Love You ten gehore. De nummer 2-hit van Dolly Parton uit 1983 werd door Whitney Houston omgedoopt tot monsterhit. Rond de jaarwisseling 1992/93 voerde ze negen weken de Top 40 aan.

Op 18 februari 2012 komt I Will Always Love You opnieuw binnen in de Top 40. Postuum komt Houston met haar klassieker echter niet verder dan de zeventiende plaats. Houston is sinds juli 2009 de vierde act die na diens overlijden een re-entry maakt in de Top 40 met een eerdere hit. In 2009 beleven Michael Jackson (Billie Jean) en Ramses Shaffy (Laat Me) een postuum weerzien met de Lijst der Lijsten, wat in 2010 geldt voor Hero (Toen Ik Je Zag).

Op 31 januari 2015 wordt Houstons dochter Bobbi Kristina Brown buiten bewustzijn aangetroffen met haar gezicht in bad. Nadat ze een half jaar in coma wordt gehouden, overlijdt ze op 26 juli 2015. De dood van Bobbi Kristina vertoont daarmee opvallend veel gelijkenissen met die van haar moeder.

Deel dit...