1985: Phil Collins scoort derde nummer 1-hit met Easy Lover

In januari 1985 scoort Phil Collins zijn derde nummer 1-hit in Nederland met Easy Lover. Het lied is een duet met Philip Bailey, voorheen lid van Earth, Wind & Fire. Easy Lover voert vier weken de Top 40 aan. Het populaire nummer is afkomstig van het album Chinese Wall van Bailey.

De clip bij het nummer werd gefilmd in Londen. De clip begint met Bailey die in een helikopter naar de studio vliegt alvorens hij in de clip naar plaatsen gaat als de studio zelf, en een restaurant om daar Easy Lover te zingen.

Collins speelde Easy Lover in zijn liveshows; het nummer kwam voor op het livealbum Serious Hits… Live! maar ook op het album Hits; het is ook op de DVD The First Farewell Tour vastgelegd.

Easy Lover kwam daarnaast ook voor in het spel Grand Theft Auto: Vice City Stories.

Deel dit...