1972: The Osmond Brothers scoren hit met Crazy Horses

In 1970 maakte de muziekwereld kennis met The Jackson 5. De gebroeders Jackson scoorden dat jaar vier (!) Amerikaanse nummer 1-hits en ook de rest van de wereld was gecharmeerd van de zingende broertjes. De Amerikaanse producent Mike Curb werd hierdoor geïnspireerd en contracteerde vervolgens de vijf gebroeders Osmond bij zijn platenlabel MGM.

In 1971 hadden The Osmonds direct succes, want hun debuutsingle One Bad Apple bereikte in thuisland Amerika de eerste plaats. De jongste Osmond-telg Donny (14) evenaarde deze prestatie in datzelfde jaar met zijn plaat Go Away Little Girl. De Europese doorbraak volgde een jaar later. In de zomer van 1972 maakte Donny Osmond zijn Top 40-debuut met Puppy Love. Hiermee bleef hij steken op nummer 15.

Een half jaar later heeft Donny met zijn broers voor het eerst succes in Nederland en het is dan direct raak. Op 16 december 1972 stijgt Crazy Horses van The Osmonds van #13 naar #1, een positie die de broertjes pas zeven weken later verlaat. Ironisch genoeg houden ze de grote ster van The Jackson 5 van de koppositie. Michael Jackson blijft met Ben zes weken vastgekleefd aan de tweede plaats, door toedoen van The Osmonds.

Daarmee zijn The Jacksons luttele jaren na hun grote doorbraak alweer voorbijgestreefd door The Osmonds. De laatstgenoemde groep scoort in 1973 nog grote hits met Down By The Lazy River (nr. 1), Goin’ Home (nr. 2) en One Way Ticket To Anywhere (nr. 4). Donny Osmonds begint in dat jaar ook op solobasis met het bereiken van de top 10. De grootste hit volgt echter pas in 1974, wanneer hij in duet met zijn zus Marie Osmond plaats 3 bereikt met I’m Leaving It (All) Up To You.

Deel dit...