1973: Demis Roussos op één met Schönes Mädchen Aus Arcadia

Demis Roussos staat opnieuw op nummer 1 in de Nederlandse Top 40 met Schönes Mädchen Aus Arcadia. Het is na My Friend The Wind de tweede nummer 1-hit voor de Griekse zanger.

Roussos is aan het begin van zijn carrière lid van een aantal groepen als The Idols, We Five, The Mini’s en The Papathanassiou Set. Deze laatste groep wordt op 23 maart 1968 omgedoopt door producer Lou Reizner in Aphrodite’s Child. Na het ontbinden van deze groep begon Roussos in 1971 een solocarrière.

Zijn solocarrière vertoonde een piek in de jaren zeventig met een aantal hits, waarvan de singles My Friend the Wind en Forever and Ever (1973) hoog genoteerd stonden in verschillende landen. In december 1973 had hij in Nederland een nummer 1-hit met Schönes Mädchen aus Arcadia. In de jaren 80 begon zijn come-back in Nederland met ‘Island Of Love’, waarna nog grote hits volgden in Frankrijk Quand Je T’aime en On Écrit Sur Les Murs.

Roussos overleed op 25 januari 2015 in het Ygeia Hospitaal in Athene aan de gevolgen van uitgezaaide alvleesklierkanker. Op 15 juni 2016 hebben zijn twee kinderen Cyril en Emily het Demis Roussos Museum in Nijkerk geopend. Roussos maakt zijn platen vanaf 1986 voor het Nederlandse platenlabel BR Music.

Deel dit...