Vandaag 48 jaar geleden: The Les Humphries Singers op nummer 1 in de Top40

Vandaag, 21 november 2018, is het 48 jaar geleden dat The Les Humphries Singers met hun hit ‘To My Father’s House’ op nummer 1 stonden in de Nederlandse Top 40.
Het nummer, uitgebracht op het bekende Decca label, stond maar liefst zes weken lang op de eerste plaats in de meest betrouwbare hitlijst van Nederland.

De Les Humphries Singers werd opgericht door de in Hamburg wonende Engelsman Les Humphries. Behalve door hun muzikale succes, viel de groep ook op door het grote aantal, uit verschillende landen afkomstige, zangers.

De Les Humphries Singers brachten destijds invloeden uit de hippie-beweging in de hitlijsten. In 1976 vertegenwoordigen ze West-Duitsland op het Eurovisiesongfestival met het door Ralph Siegel geschreven lied ‘Sing Sang Song’. Ze werden uiteindelijk vijftiende. Andere hits, waarbij Humphries vaak teksten uit gospels gebruikt, waren duidelijk succesvoller en geven een goed tijdsbeeld van de jaren zeventig.

De groep scoorde in Nederland haar grootste hits met ‘To My Father’s House’ en ‘Mexico’. Mexico heette oorspronkelijk ‘Battle Of New Orleans’, en was in de jaren ’60 een country-hit voor zanger Johnny Horton.

Aan het eind van de jaren zeventig werden de Les Humphries Singers opgeheven. Les Humphries had belastingschulden in Duitsland en vertrok naar Engeland;

Wist je dat de begintune van de Duitse politieserie Derrick is geschreven door Les Humphries?

Meer nostalgie in de Top40 van Toen, elke zaterdagmiddag tussen twaalf en drie op Radio Seabreeze.

Deel dit...