Mike Davies

Ik ben geboren in de swingende jaren zestig in Londen, maar woon nu in het prachtige Wales.

Mijn moeder en vader waren enthousiaste radioluisteraars, dus ik ben opgegroeid met de radio die altijd aan stond in huis. Als jonge tiener raakte ik geïnteresseerd in de muziek die ik via de radio hoorde. Ik was altijd gefascineerd door het concept van radio en hoe de radiogolven entertainment en informatie brachten.

In 1974 kreeg ik een oude Fidelio-radio, en op een avond kreeg ik er Radio Noordzee Internationaal door. Ik had geen idee dat het station uitzond vanaf een schip, ik dacht dat het uitzond vanuit Noorwegen!
Een jaar later, in 1975, begon ik te luisteren naar Radio Caroline & Radio Mi Amigo. Ik was nu een ‘piratenradioluisteraar’.

Deze stations werden de soundtrack van mijn leven, en in de jaren tachtig begon ik te werken als DJ op de offshore stations Radio Caroline & Radio 819 in de Noordzee, en The Voice Of Peace in de Middellandse Zee.

De contacten die ik legde tijdens het werken aan de zeezenders leidden ertoe dat ik shows deed op het satellietradiostation Euronet, en toen begon ik te werken met de legendarische Radio Atlantis & Radio Caroline DJ Steve England aan een tijdschrift voor de Britse radio-industrie.

Laten we verder gaan naar de afgelopen jaren en mijn terugkeer naar AM-uitzendingen. Ik kwam in 2018 bij Radio Mi Amigo International en presenteerde daar programma’s. Ik ontmoette een geweldige man genaamd Wim de Groot tijdens het werken aan RMAI. We hadden allebei aan zeezenders gewerkt, hoewel niet samen, en ik vertelde Wim op een dag dat ik het leuk vond om naar Radio Seabreeze te luisteren en vond dat het mijn type radiostation was, zowel om naar te luisteren als om aan te werken. Wim stelde me vriendelijk voor aan de operators van Seabreeze, en ik maakte al snel deel uit van het geweldige team dat je elke dag de geweldige geluiden brengt, zowel in de lucht als online!

E-mail Mike Davies

Deel dit...