18 oktober 1973: Radio Atlantis tijdelijk uit de lucht

Op 18 oktober 1973 breekt de zendmast op de MV Mi Amigo. Het is voorlopig afgelopen met de uitzendingen van Radio Atlantis. Deze zeezender is op 15 juli 1973 van start gegaan. De Belgische zakenlieden Adriaan van Landschoot en Sylvain Tack hebben de MV Mi Amigo gehuurd van Ronan O’Rahilly. Aan boord worden programmabanden gedraaid die in geheime studio’s in België en in Nederland zijn opgenomen. Deejays zijn o.a. Tony Houston, Peter van Dam, Bert Bennett, Rob Ronder, Luc van Kapellen, Mike Moorkens en Joop Verhoof. Sylvain Tack begint eind 1973 Radio Mi Amigo. Adriaan van Landschoot koopt in IJmuiden het zendschip van Radio Condor. Als MV Jeanine gaat dit schip bij het Belgische Zeebrugge voor anker. Het zendt tot 31 augustus 1974 de Nederlandse en Engelse programma’s van Radio Atlantis uit.

Deel dit...