16 mei 1969: Klaas Vaak start bij Veronica

Na een paar jaar Radio Veronica met demo’s te hebben bestookt, wordt de Amsterdamse boekhouder Tom Mulder op 16 mei 1969 bij de zeezender aangenomen. Van programmaleider Henk van Dorp krijgt hij de naam Klaas Vaak, omdat hij ’s avonds laat Het Radio Drama gaat presenteren. Dit programma wordt op 22 mei 1969 voor het eerst uitgezonden. Als eerste plaat draait Klaas Vaak een cover van Back In The USSR, gezongen door Chubby Checker. Als tune gebruikt hij Scarlett O’Hara van de ex-Shadows Jet Harris & Tony Meehan. In augustus 1973 stapt Klaas Vaak op bij Radio Veronica. Hij is het niet eens met de gang van zaken rond de ledenwerfacties van de zeezender. Hij treedt in dienst bij de TROS. Voor deze omroep gaat hij op Hilversum 3 programma’s maken.

Deel dit...