9 mei 1964: Start van Radio Atlanta

Op 9 mei 1964 beginnen op 197 meter in de middengolf de testuitzendingen van Radio Atlanta vanaf de MV Mi Amigo. Dit zendschip is op 27 april 1964 in internationale wateren, voor de kust bij Frinton-On-Sea, voor anker gegaan. Op 12 mei 1964 starten de reguliere uitzendingen van Radio Atlanta. Discjockeys zijn o.a. Keith Martin, Richard Harris, Bob Scott, Tony Withers (alias Tony Windsor) en Mike Raven. Tegenvallende inkomsten dwingen eigenaar Allan Crawford de zeezender aan Ronan O’Rahilly van Radio Caroline te verkopen. Op 2 juli 1964 verdwijnt Radio Atlanta uit de ether. Vanaf de MV Mi Amigo komen sindsdien de uitzendingen van Radio Caroline South. De MV Frederika gaat bij het eiland Man voor anker en zendt voortaan de programma’s van Radio Caroline North uit.

Deel dit...