1 Februari 2004: #Nipplegate Super Bowl

In het Reliant-stadion in Houston in Texas wordt op 1 februari 2004 de 38ste finale om de Amerikaanse voetbalbeker gespeeld tussen de New England Patriots en de Carolina Panthers. Het publiek wordt vóór de wedstrijd opgewarmd door Willie Nelson, Toby Keith, Walter Suhr, Mango Punch en Aerosmith. Hierna zingt Beyoncé Knowles het Amerikaanse volkslied. In de rust is er een grote show met P. Diddy, Kid Rock, Justin Timberlake en Janet Jackson. Die schrijven geschiedenis met z’n tweeën. Aan het slot van hun optreden trekt Justin Timberlake een lapje stof van Janet Jacksons bustier af. Zodoende wordt kort haar rechterborst op 140 miljoen Amerikaanse televisieschermen zichtbaar. Het land is in rep en roer. Volgens Justin Timberlake is de borst naar buiten geschoten, omdat er “iets is misgegaan” met de kleding van Janet Jackson. De sterren bieden hun excuses aan. De Super Bowl wordt gewonnen door de New England Patriots met 32-29.

Deel dit...