1 Januari 1974: Radio Mi Amigo op 259 meter

Op 1 januari 1974 beginnen, om twaalf uur ’s middags, de officiële uitzendingen van Radio Mi Amigo op 259 meter in de middengolf. Het openingsprogramma wordt gepresenteerd door Ad Petersen, die in het dagelijks leven als Ad Roland werkzaam is als producer voor de NOS. Radio Mi Amigo is eigendom van de Belgische wafelbakker Sylvain Tack. Hij heeft tussen zes uur ’s morgens en acht uur ’s avonds zendtijd gehuurd bij Ronan O’Rahilly. Die is de eigenaar van het zendschip MV Mi Amigo dat voor de kust bij Scheveningen ligt. De programma’s worden in diverse studio’s in Nederland en België opgenomen. Discjockeys zijn o.a. Bert Bennett, Joop Verhoof, Mike Moorkens, Norbert, Will van der Steen, Haike de Bois, Frans van der Drift en Peter van Dam.

Deel dit...