11 november 2021: Graeme Edge (80) overleden

Graeme Edge werd op 30 maart 1941 in het Engelse Rocester geboren in een muzikale familie. Als baby verhuisde hij met zijn gezin naar Birmingham. Daar drumde  hij in de vroege jaren 60 in verschillende bandjes. In 1964 richtte hij samen met onder meer Ray Thomas en Denny Laine de groep The M & B 5 op, die niet veel later bekend zou worden onder de naam The Moody Blues. In 1965 brak het vijftal door met hun tweede single Go Now!, die in januari van dat jaar de eerste plaats bereikte in de Engelse hitparade. In de VS en in Nederland bereikte het nummer de top 10. Hoewel Go Now! hun enige nummer 1-hit in Engeland bleef, kwam hun grootste klassieker, Nights In White Satin, in 1968 niet hoger dan de 19e plaats. In Nederland werd het echter de grootste hit voor de groep en bereikte het nummer de tweede plaats.

Deel dit...