6 november 2021: Terence Wilson (64) overleden

UB40-zanger, trompettist en percussionist Astro is overleden na “een zeer korte ziekte”, zo is bevestigd.

Astro – wiens echte naam Terence Wilson was – is vandaag (6 november) overleden. Hij was 64 jaar oud.

Een tweet op het Ali Campbell en Astro Twitter-account deelde het droevige nieuws met fans en zeiden dat ze “absolutely devastated and completely heartbroken” waren door zijn dood. “The world will never be the same without him,”, voegde ze eraan toe. “We ask you to please respect his family’s privacy at this incredibly difficult time.”

De muzikant was een van de oprichters van de Birminghamse reggae- en popgroep in 1979 en bleef in de line-up tot 2013. Later vormde hij een nieuwe samenstelling van de band met Campbell en Mickey Virtue.

In de originele samenstelling van UB40 bracht Astro 18 studioalbums uit, waaronder de hit album ‘Labour Of Love’ uit 1983, waaruit de nummer één single ‘Red Red Wine’ voortkwam, en ‘Baggariddim’ uit 1985, waarop de samenwerking met Chrissie Hynde stond. ‘I Got You, Babe’. Zijn laatste plaat met de band was ‘Getting Over The Storm’ uit 2013.

Deel dit...