24 oktober 2021: Jay Black (82) overleden

Jay Black, zanger van jaren 60 band Jay And The Americans, is op 82-jarige leeftijd overleden.

Black’s familie bevestigde dat hij op vrijdag (22 oktober) stierf aan complicaties die verband hielden met een longontsteking. Black had ook last van dementie in zijn latere jaren. De zanger – echte naam David Blatt – stond bekend om zijn uitgesproken croon en langdurige vocale bereik, en werd bekend als ‘The Voice’.

De zoon van Black, Jason Blatt, deelde een bericht op de officiële Facebook-pagina van de band om het overlijden van zijn vader te bevestigen. “Hij was de bron van zoveel vreugde en geluk voor zo velen met zijn legendarische stem en humor, die zoveel levens over de hele wereld heeft geraakt”, staat in het bericht.

Black, geboren in Brooklyn, New York, was de tweede Jay in Jay And The American en trad in 1962 toe tot de groep na het vertrek van hun eerste zanger, Jay Traynor.

Nadat ze hun single ‘Only In America’ uit 1963 hadden uitgebracht, verscheen Black op nummer 1 met ‘Cara Mia’ en ‘Come A Little Bit Closer’.

 

Deel dit...