6 oktober 2011: Starship slechtste nummer van de 80’s

Dit zou wel eens de grootste overwinning kunnen zijn in de geschiedenis van de Rolling Stone Readers Poll. Je hebt echt een hekel aan “We Built This City” van Starship. Het verpletterde de concurrentie. Dit is niet de eerste keer dat dit met dit nummer gebeurt. In 2004 noemde Blender dit nummer de Most Awesomely Bad Song aller tijden. Zeker, er is veel om te haten over het lied. Jefferson Airplane was een behoorlijk goede rockband in de jaren zestig. Ze kwamen terug in de jaren 80 als een gestroomlijnde, zakelijke band genaamd Starship met een man genaamd Mickey Thomas als een van hun zangers. Dit was niet hun enige grote hit. Ze scoorden ook met “Sara” en “Nothing’s Gonna Stop Us Now”, van de soundtrack van Mannequin. Voor de Woodstock-generatie leek hun succes in de jaren tachtig gewoon de laatste nagel aan de doodskist van hun jeugd. Bizar genoeg is Elton John-tekstschrijver Bernie Taupin een van de co-schrijvers van dit nummer.

Deel dit...