2 oktober 2017: Tom Petty (66) overleden

De Amerikaanse singer-songwriter, multi-instrumentalist, platenproducent Tom Petty werd bewusteloos aangetroffen in zijn huis, niet ademend en met een hartstilstand en werd naar het UCLA Medical Center in Santa Monica, Californië gebracht, waar hij om 20.40 uur stierf. De medische onderzoeker van Los Angeles County kondigde later aan dat Petty per ongeluk was overleden aan de toxiciteit van gemengde medicijnen. Hij was de zanger en gitarist van Tom Petty and the Heartbreakers, opgericht in 1976. Hij leidde eerder de band Mudcrutch en was ook lid van de eind jaren tachtig supergroep The Traveling Wilburys. In zijn carrière verkocht hij wereldwijd meer dan 80 miljoen platen, waardoor hij een van de best verkopende muziekartiesten aller tijden is.

Deel dit...