28 september 2021: R. Kelly schuldig bevonden

R. Kelly is schuldig bevonden aan afpersing en sekshandel door een federale jury in Brooklyn, New York.

De R&B-zanger (echte naam Robert Sylvester Kelly) stond terecht voor afpersing, omkoping en het overtreden van de Mann Act, die het vervoer van elke vrouw of meisje over staatsgrenzen voor “immorele” doeleinden, zoals illegale seksuele activiteit, strafbaar stelt. Hij heeft consequent alle aanklachten tegen hem ontkend en pleitte niet schuldig te zijn aan alle aanklachten.

Een jury van zeven mannen en vijf vrouwen was vrijdagmiddag (24 september) begonnen met de beraadslaging over de aanklachten, nadat aanklagers en advocaten hun slotpleidooien hadden beëindigd aan het einde van een slopende rechtszaak. Kelly werd schuldig bevonden aan alle aanklachten tegen hem.

Deel dit...