02-04-1948 Alfred van der Garde geboren

Alfred van der Garde wordt op 2 april 1948 geboren. Hij begint zijn radiocarrière bij de KRO als verslaggever. In 1971 wordt hij als Alfred Lagarde diskjockey bij Radio Noordzee Internationaal. In 1973 treedt hij in dienst bij de VARA. Legendarisch is zijn Beton Uur dat hij sinds 1976 iedere dinsdagmiddag op Hilversum 3 presenteert. In 1982 stapt Alfred Lagarde over naar Veronica. Hij wordt onder meer de presentator van Countdown Café dat iedere vrijdagavond op Hilversum 3 wordt uitgezonden. Ook maakt Alfred Lagarde, voor de grap met een Surinaams accent, platen als Johnny Camaro. Op 3 december 1988 komt hij in die gedaante de Nederlandse Top 40 binnen met Don’t Worry Be Happy. Deze single bereikt de negende plaats. De opvolger Polonaise Hollandaise blijft op twaalf steken. Daarnaast spreekt Alfred Lagarde alle promo’s voor de Veronica Omroep Organisatie in. Zijn stem   is veelvuldig te horen in reclamespots. Hij overlijdt op 1 januari 1998 aan een hersenbloeding. Alfred Lagarde is 49 jaar geworden.

Deel dit...