Rumours van Fleetwood Mac wordt op 21 Februari 1977 uitgebracht

Het is het tweede album waar het duo Lindsey Buckingham en Stevie Nicks op meespeelt.
Wanneer de de opnamen beginnen gaat het in het priveleven van de leden niet echt goed.
Christine en John McVie zijn net gescheiden, Stevie Nicks en Lindsey Buckingham verbreken hun liefdesrelatie en Mick Fleetwood besluit ook net van zijn vrouw te gaan scheiden.

Het album wordt dan ook in etappes opgenomen. In Februari 1976 begint Fleetwood Mac met een sessie in The Record Plant Studio in Sausalito, waar sommige bandleden nauwelijks met elkaar spreken. Vervolgens trekt de groep naar Los Angeles waar ruim drie maanden in de studio wordt gewerkt. Na een zomerpauze met een live-tour maakt Fleetwood Mac in het najaar het album af. De meeste songs op het album zijn zeer persoonlijk. Oh Daddy wordt geschreven door Christine McVie voor Mick Fleetwood, wiens vrouw er met een gemeenschappelijke kennis vandoor is gegaan, terw9jl Mick met twee kleine kinderen achterblijft. Ook de teksten van Lindsay Buckingham verraden het nodige verdriet en pijn zoals te horen is in Go Your Own Way. Na het uitkomen van het album staat het begin April bijna overal op de bovenste plaats van de LP-lijsten. In Amerika staat Rumours maar liefst 31 weken bovenaan de Billboard Album lijst en blijft twee en een half jaar in de lijst staan. Rumours bevat vier hitsingles: Go Your Own Way, Dreams, Don’t Stop en You Make Lovin’ Fun. het nummer Don’t Stop wordt in de campagne van Bill Clinton gebruikt. Rumours wordt het meest succesvolle album van Fleetwood Mac. Van het album worden uiteindelijk ruim 15 miljoen exemplaren verkocht.

Deel dit...