23 December 1959, Chuck Berry in hechtenis genomen!

Op 23 December 1959 wordt Chuck Berry in hechtenis genomen, omdat hij de veertien jarige Janice Norine Escalanti, mee heeft genomen naar een andere staat. Chuck Berry heeft het Escalanti op 1 December 1959 ontmoet in El Paso, Texas, en neemt haar mee om als serveerster in een club in St. Louis te gaan werken die eigendom van hem is. Chuck Berry weet niet dat Escalanti ook werkzaam is als prostituee. Wanneer hij daar achter komt ontslaat hij het meisje direct. Janine Norine Escalanti stapt daarop naar de politie en dient een aanklacht in. De aanklacht volgens het politie rapport luidt: “Federal crime by transporting a minor across state lines for immoral purposes”. De zanger wordt in eerste instantie veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf en een boete van tweeduizend dollar, maar wordt later vrijgesproken nadat de rechter zich na de zitting racistisch over Chuck Berry uitlaat.

Deel dit...