12 Mei 1977, Hotel California van The Eagles bereikt de gouden status

Op 12 Mei 1977 bereikt het album Hotel California van The Eagles in Amerika de gouden status. Hotel California is tussen Maart en Oktober 1976 opgenomen in de Criteria Studios in Miami en de Record Plant Studio in Los Angeles. De invloed van drummer/zanger Don Henley is erg groot. Bij zes van de acht nummers is hij als componist of zanger betrokken. Hotel California levert verschillende hits op: Life In The Fast Lane, New Kid In Town en de titelsong Hotel California worden wereldhits. Het nummer Hotel California ontstaat als een demo van gitaritst Don Felder. 

Tekstueel is het nummer vooral gericht op de narcistisch levenstijl in L.A. in het tweede deel van de jaren ’70. Het hotel dat op de hoes staat afgebeeld is het Beverly Hills Hotel in Beverly Hills in Californie. De foto is gemaakt door David Alexander terwijl hij, bij een ondergaande zon, in een kraanwagen over Sunset Boulevard heen en weer rijdt. Dit gebeurde zonder toestemming van het hotel dat, vanwege de beroemde gasten die er vaak logeren, het liefst uit de publiciteit blijft. Hotel California wordt op 8 December 1976 uitgebracht. Hotel California komt op 25 December 1976 de Billboard-albumlijst binnen, en staat vanaf 15 januari 1977 acht weken op de eerste plaats.

Deel dit...