1978: De langste nummer #1 hit in de Top40 “From Down Under” Ken je hem nog?

De Australiër die het langst met een nummer op de eerste plaats heeft gestaan, is Olivia Newton-John. In de zomer van 1978 stond zij samen met John Travolta 9 weken op nummer 1 met You’re The One That I Want. Later dat jaar bereikte zij opnieuw de eerste plaats met een nummer uit de film Grease. Hopelessly Devoted To You stond in oktober en november 4 weken op de toppositie. Als we daar de 3 weken van Xanadu uit 1980 bij optellen, komen we uit op 16 weken.

Geen enkele andere act uit Australië heeft zo lang de Top 40 aan weten te voeren. En dat terwijl ze niet eens in Australië is geboren, maar in Engeland. Olivia is echter wel in Australië opgegroeid en zette daar haar eerste stappen in de showbusiness. Bovendien was Sandy, de rol die Olivia in Grease speelde, een uit Australië geëmigreerd meisje. Dat maakt You’re The One That I Want in deze top 4 toch zeker een terechte nummer 1.

Deel dit...