1984: Vijfde grote hit voor Queen in Nederland met Radio Gaga

In februari 1984 worden de Olympische Winterspelen, in het Joegoslavische Sarajevo, voor het eerst in het Oostblok gehouden. De oorlog tussen Irak en Iran wordt heviger. Later in de maand vaart de Verenigde Staten met bewapende oorlogsschepen de Perzische Golf binnen. In Nigeria vallen honderden doden tijdens een Islamitische opstand.

Voor het album The Works neemt Queen eind 1983 het nummer Radio Gaga op. Met het nummer signaleert de Britse groep dat de televisie de rol van de radio aan het overnemen is. Het nummer werd door Roger Taylor eerst als Radio Caca op papier gezet nadat zijn zoontje dat uitriep. Twee legendarische radiouitzendingen kregen een plek in het nummer; de War Of The Worlds rond de paniek die uitbrak over een buitenaardse overname van de wereld en de toespraak van Winston Churchill in de Tweede Wereldoorlog. Radio Gaga werd voor Queen op 25 februari 1984 de vijfde nummer 1-hit in ons land.

Deel dit...