5 december 1992: Kleuter slaat toe

Zanger(es) worden, beroemd worden, grote hits scoren. Een kinderdroom. Op 5 december 1992 komen al die dromen uit voor iemand van een leeftijd waarop je normaal gesproken je allereerste noot zingt. Zijn naam: Jordy. Onder begeleiding van een dancetune legt hij de wereld uit hoe zwaar het leven als baby is. Hij is echter geen baby meer wanneer hij een hit scoort met Dur Dur D’être Bébé !

Jordy werd geboren op 14 januari 1988 in de Franse stad Saint-Germain-en-Laye. Muziek kreeg hij met de paplepel ingegoten, want papa Claude Lemoine was als producer betrokken bij de Franse band Rockets. De ouders hadden in een vroeg stadium al besloten om Jordy onder de publiciteit te brengen. Eerst probeerden ze een hoofdrol voor hem te regelen in een televisiecommercial over luiers, maar dat mislukte.

Toen kwam Claude met het idee om Jordy een single op te laten nemen. Hij voorzag simpele teksten van een catchy sound en het resultaat was Dur Dur D’être Bébé ! Op 5 december 1992 komt Jordy met deze track op 4-jarige leeftijd binnen in de Top 40. Hiermee is hij officieel de jongste act aller tijden in de Lijst der Lijsten. Nederland blijkt gecharmeerd van de kleuter en Dur Dur D’être Bébé ! bereikt nummer 3 in de Top 40. In Frankrijk wordt Dur Dur D’être Bébé ! een nummer 1-hit en daarmee heeft Jordy een plekje in het Guinness Book of Records gekregen. Hij is wereldwijd de jongste nummer 1-artiest aller tijden!

Het heeft natuurlijk niet in de lijn der verwachting gelegen dat Jordy ooit met een opvolger zou komen. Dat is dan ook niet gebeurd. In 2006 neemt de volwassen geworden Fransman nog een plaat op, maar dat wordt totaal geen succes. Sinds 2008 is Jordy zanger van de rockband Jordy and the Dixies.

Deel dit...