Extra politiebewaking concert Kylie Minogue Duitsland

De Duitse politie heeft dinsdagavond bij een optreden van Kylie Minogue extra maatregelen genomen om de veiligheid van de zangeres en de concertbezoekers te garanderen. Volgens het Duitse persbureau DPA waren op sociale media dreigingen geuit.

“De organisatie nam contact met ons op vanwege een mogelijke dreiging gebaseerd op hun evaluatie van socialemediaplatformen”, aldus een woordvoerder van de lokale politie. “In zulke gevallen kunnen we ons niet passief opstellen.”

De verontrustende berichten kwamen uit België, waar een verwarde man online dreigingen verspreidde aan het adres van de vijftigjarige zangeres. Rond de concertzaal waren foto’s van de man opgehangen en alle mannelijke concertgangers werden volgens Bild gefouilleerd.

Het concert verliep uiteindelijk zonder problemen. Het is niet duidelijk of Minogue op de hoogte was van de dreigementen. De Australische bedankte bezoekers na afloop van het concert op Twitter, maar repte met geen woord over de aangescherpte veiligheidsmaatregelen.

De Australische zangeres staat donderdag in Nederland op het podium, dan geeft ze een concert in AFAS Live in Amsterdam.

Bron: nu.nl

Deel dit...