Wim de Groot

“Als kleine jongen was ik al snel gegrepen door het fenomeen radio. Bij het beluisteren van de zeezenders had ik al gelijk het gevoel, hier wil ik ook aan meedoen. Eerst vanuit m’n ouderlijk huis op zolder met m’n eigen radio Eldorado en zender. Later op radio Benelux voor Hilversum en omstreken. Daarna kreeg ik de kans om aan radio Mi Amigo 272 mee te gaan doen. Op 26 juni 1979 stapte ik aan boord van de Magdalena die verankerd lag op 12 mijl uit de kust van België. Als eerste live dj mocht ik het station om 13.00 uur op 1 juli 1979 openen.

Tot mijn grote spijt mocht het zee zender avontuur niet lang duren want helaas was ik ook de laatste live dj op 19 september ’s avond om 22.00 uur bij het sluiten van club 33. In de jaren daarna heb ik mijn vrouw leren kennen, kinderen gekregen, gewerkt, met m’n camper door Europa getrokken en heb ik nog voor meerdere radio stations aan land mogen werken waaronder radio Dynex voor Almere en omgeving. In 2016 stapte ik over naar radio 036, de lokale zender voor Almere. En toen kwam de kans om mee te mogen doen met radio Mi Amigo International waar ik van begin 2016 tot mei 2017 heb mogen werken.

Na het overlijden van de eigenaar kon ik in juni 2017 gelijk aan de slag bij radio Seabreeze met 3 programma’s; Rock Wave op de woensdag en vrijdag avond en met Zender In Woelig Water op de donderdag avond. Tegenwoordig ben ik horizontaal geprogrammeerd met 5 programma’s van maandag t/m vrijdag Rock Wave en op de donderdag nog steeds Zender In Woelig Water allemaal vanaf 18.00 uur. En dat bevalt prima.”

Email-Wim de Groot

Deel dit...