Ton Polderman

Sinds jaar en dag ben ik radiomaker. Tot 2019 was ik werkzaam als meet en regeltechnicus wat ik 47 jaar gedaan heb. Inmiddels gepensioneerd, dus veel tijd voor radiowerkzaamheden.

Voor het eerst ben ik met radio in aanraking gekomen bij Radio Noordzee Internationaal, waar ik in de eerste Nederlandse studio in 1971 het elektra gemodificeerd heb. Het oude pand aan de Frans Halslaan in Hilversum bevatte ontzettend veel oude leidingen die verpulverden, waardoor sluiting ontstond. Later ben ik bij de ziekenomroep ROVOZ in Hilversum terecht gekomen, waar Gerard de Vries (TROS) vond dat ik moest gaan presenteren. Het werd een Country Programma. Na 10 jaar Rovoz bij de lokale zender AROS in Kortenhoef terecht gekomen. Lex Tondeur liet mij een Country programma met een Nederlands talig programma daarnaast maken. Na 10 jaar AROS heb ik de lokale omroep in Huizen helpen oprichten. Ook hier ben ik enkele jaren mee bezig geweest. De naam werd gewijzigd naar Radio Gooiland, wat later overging in Okay FM en Radio 192. Dit heb ik zo’n 5 jaar gedaan. Diverse programma’s gemaakt, maar ook hard gewerkt met het bouwen van studio’s. Na deze periode nog even terug naar de lokale omroep in Huizen, en daarna gestart bij Radio 227 waar ik ruim 8 jaar gewerkt heb. We zaten in ongeveer 2/3e van het land op de kabel. Ik deed daar de programma’s Giddy Up Country en Happy Hour. Ook reclame verkoop en de programmaraden bijeenkomsten organiseerde ik.

Na deze tijd, en wat omzwervingen bij Radio Seabreeze terecht gekomen waar de directie mij vroeg om program director( programmaleider) te worden. Daarnaast presenteer ik Koffie Compleet en Giddy Up Country. Koffie Compleet is er 7 dagen per week. Gelukkig heb ik tegenwoordig een vaste invaller Raymond Kersten die dit fantastisch doet, meestal op woensdag.

Als programma leider kan ik alleen maar zeggen dat Radio Seabreeze een geweldig team heeft met mensen met een radiohart.

E-mail Ton Polderman

Deel dit...