Terry Hendrix

Geboren in 1960 Den Haag, al vroeg ging ik in de zomer dagelijks naar het strand, mijn vader luisterde naar Veronica. Ik werd daardoor geïnspireerd, vaak naar Scheveningen en met een verrekijker naar het schip turen, man wat prachtig vond ik dat. In 1969 verhuisde ik naar Zoetermeer en vond daar 2 radio vrienden, net zo gek van radio, gingen we op de fiets naar Scheveningen, weer zendschepen kijken.

Ik was helemaal geobsedeerd van het kleurige schip de MEBO2 van Radio Noordzee, vond hun programmering en DJ’s ook vele malen beter dan Veronica. Dit gaf vaak heftige discussie met een van mijn radiovrienden, hij bleef Veronica trouw. Uiteindelijk was ik niet zo blij op het moment dat er weer een zendschip bij kwam, de MV Mi-Amigo, al moest ik wel snel erkennen dat zij toch wel een heel ander geluid lieten horen en een dijk van een signaal hadden op de middengolf, mensen wat knalde dat uit je transistorradio!

Maar Radio Noordzee/RNI knalde in Zoetermeer nog op de FM-band binnen en bleef ze trouw. De uitdaging van Sylvain Tack om toch door te gaan heeft mijn respect verdient en was daarna 100% trouw aan Mi-Amigo en de opvolgers tot Radio Monique aan toe. Tot zover mijn inspiratiebronnen.

Wat deed ik zelf met radio: 14 jaar jong na het verdwijnen van de zeezenders 3 jaar lang op mijn eigen piraat Radio-Aktief Zoetermeer (weekend-radio). In 1977 verhuisde ik naar de achterhoek, mij aangesloten bij de toenmalige “ziekenomroep” Radio Marconi, daar leerde ik mijn radiomaat Hans de Knegt (nu Middle of The Road show) kennen. Met hem samen op avontuur en vele leuke en gekke dingen meegemaakt. Van uitstapjes naar de Piraat Radio Favoriet-Doetinchem naar de officiële lokale Radio Favoriet-Zevenaar vervolgens diverse piraten zoals IJsselstad radio wat later de officiële status kreeg van lokale omroep voor Doetinchem.

Al die jaren maakte ik of individueel of samen met Hans gewoon lekkere luchtige en naar ons idee gezellige radio. Zo rond 2006 stopte ik met radio maken na de sluiting van Radio IJsselstad waar Hans en ondergetekende deel uitmaakt van het bestuur. Daarna tot heden af en toe even een radioprogramma voor een onlinestation.

Uiteindelijk 2023 samen met Radiomaat Hans naar de jaarlijkse BBQ van Seabreeze toch overgehaald om weer een paar uurtjes radio te maken, Wim was de drive daarachter. Gewoon lekkere muziek draaien, veel rustig aan maar ook uptempo, The Easy Way. Eind september 2023 mijn start 2 uurtjes radio per week, ik heb er zin in! Hans is tot op de dag van vandaag, mijn trouwe radiomaat en samen zullen we vast een keer te horen zijn op de radio, dat blijft echt het leukst.

Terry Hendrix vanaf 28 september elke donderdag van 14 tot 16 uur met de Easyway Show.

Mail: terryhendrix@gmail.com

Deel dit...