Milko Roodnat

Als middelbare schooljongen, wonend in de achterhoek, ben ik ooit begonnen met het bouwen van een eigen middengolfzender. Maar helaas, na een paar keer door de radio controle dienst uit de lucht te zijn gehaald uiteindelijk ook weer gestopt. Natuurlijk was ook voor mij het grote voorbeeld de zeezenders uit de jaren 60 en 70.

Het bloed kroop waar het niet gaan kon, dus toch maar iedere week naar de platenzaak om een singeltje te kopen. Van de opbrengst van kranten rondbrengen in de vroege ochtend kon ik er iedere week 5 kopen…. Dus iedere week stelde ik de plaatselijke “Top 5” samen.
helaas niet meer op een zender, maar het programma werd opgenomen met een spoelenrecorder.

Veel later toen ik al verhuisd en getrouwd was, kreeg ik contact met een lokale omroep hier in de Betuwe. Die deden jaarlijks verslag van het Eurovisie songfestival. Omdat ik in bezit was van een grote schotelantenne, en analoog het EBU signaal kon oppikken, werd ik gevraagd om dat signaal d.m.v. een straalzender naar de studio te zenden. Dit was het kale geluid van het songfestival, zodat we daar zelf commentaar onder konden zetten.
Veel later werd ik gevraagd bij een lokale omroep in mijn huidige woonplaats om programmaleider te worden. Dat heb ik een aantal jaren gedaan.

Maar toen ik op mijn portable in 2020 tijdens mijn vakantie op Texel Radio Seabreeze ontving, is de interesse weer gaan kriebelen en heb ik contact gezocht en gekregen. Direct bij thuiskomst heb ik een studio gebouwd, en de hobby met veel plezier weer opgepakt.

E-mail Milko Roodnat

Deel dit...