Leo van Dijk

Radio, tja wie is er niet groot mee geworden!! Ik ben Leo van Dijk geboren in Dordrecht op 8 april 1967. In 2000 ben ik verhuisd naar het altijd gezellige Roosendaal en daar woon ik nog steeds. Ik ben dan ook een import brabander zeg maar.

Van kleins af aan was ik altijd bezig met muziek en de radio. Als jong broekie op de fiets naar de lokale platenboer om mijn wekelijkse zakgeld uit te geven aan de populairste singles uit de Top40. Echt al mijn geld ging op aan singletjes. En natuurlijk ging ook het gratis top40 exemplaar mee naar huis om vervolgens op de vrijdagmiddag te luisteren naar Veronica’s Top40 met mijn grote voorbeeld Lex Harding.

Radiomaken…dat wilde ik ook…ik wilde ook graag uit dat magische apparaat komen. En zo geschiedde. Allereerst op de 27mc…huh? Een uurtje radio maken op kanaal 14, met een elastiek om de mike en dan voor een box laten hangen. Nou ik kan je zeggen dat ik daar geen vrienden mee maakte.

In de jaren 80 op 16 jarige leeftijd begon ik met illegaal uitzenden vanuit Dordrecht onder de naam Randstad Radio. Na 9 invallen door politie en Radio controle dienst werd het tijd om legaal radio te gaan maken. In de jaren 90 op diverse Lokale omroepen en later op internet Radiostations, wat nu erg populair is. En nu anno 2022 te horen op vrijdagmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur in ”Van Dijk Breekt Door” op Radio Seabreeze 1395 AM. Dit alles vanuit mijn homestudio te Roosendaal.

Leo is te bereiken via leovandijk@radioseabreeze.nl

Deel dit...