Leo Schipper

Ik ben Leo Schipper, begin jaren 60 geboren in Amsterdam. In m’n jeugdjaren was ik al heel erg in muziek geïnteresseerd. Dat begon met het afspelen van oude singles die mijn vader en ooms in hun jeugd wekelijks mochten kopen, met later het opnemen van hits van de radio. Je kent dat wel, op een cassettebandje, net na de aankondiging starten en dan net voor het einde stoppen. Je wist dat alle nieuwe binnenkomers altijd helemaal werden gedraaid.

Door m’n ouders werd altijd naar radio Noordzee geluisterd. Later luisterde ik soms naar radio Caroline. Dus ik weet hoe mooi AM kan klinken. In 1981 ben ik naar Almere verhuist, en heb daar vanaf 1982 bij radio Dynex – Almere gedraaid. Eerst heel veel non-stop banden geproduceerd (want computers bestonden toen nog niet), later in de avonduren een verzoekplaten programma gepresenteerd waarbij de telefoon roodgloeiend stond. Dat was een leuke en spannende tijd dat tot in 1988 heeft mogen duren.

Tot begin jaren 90 ben ik met de Dynex drive-In show op pad gegaan, waarna ik weer ben teruggekeerd naar het maken van radio programma’s. Dat deed ik eerst bij de plaatselijke ziekenomroep, later ook bij de lokale omroep waar ik een soort nieuwsprogramma presenteerde waarin gasten werden geïnterviewd en waar ik assisteerde bij live evenementen Bij die ziekenomroep draai ik nu nog steeds een programma, en regel het zaalgeluid bij live optredens.

Wim de Groot kende ik nog uit m’n Dynex tijd. Door hem werd ik geënthousiasmeerd voor de programma’s van Radio Seabreeze. Nu draai ik daar mijn programma op de dinsdagmiddag.

Laten we daar net zo veel muzikaal plezier aan beleven als ik dat doe. Heb je muzikale wensen of tips?

Laat het weten, stuur ze naar leo@radioseabreeze.nl

   

Deel dit...