John van Dijk

Mijn naam is John van Dijk, geboren eind jaren 50 in Amsterdam. De liefde voor radio en met name muziek zat er al vroeg in. Als jongetje van 2 was ik al niet meer weg te slaan bij de radio.

Al vrij jong kreeg ik dan ook mijn eigen transistor radio die ik overal mee naartoe nam. En al snel volgde ook de eerste pickup. Plaatjes draaien, dat was het. Uiteraard kon de cassetterecorder ook niet ontbreken en maakte mijn eigen `radio` programma. Mijn favoriete zenders waren wel Radio Noordzee, Radio Mi Amigo , Caroline en Veronica. Die waren het grote voorbeeld voor mij, hoe je radio moet maken.

Na een aantal jaren begon ik ook echt voor publiek plaatjes te draaien. Van kleine kroeg en drive-in show tot in een grote Discotheek. Ook de ziekenomroep (Radio Domino)  komt in dat rijtje voor, waar ik verantwoordelijk was voor de techniek. Op een bepaald moment kwam Radio Dynex op mijn pad, waar ik Leo Schipper en Wim de Groot leerde kennen. Een hele leuke tijd. De programma’s deed ik toen ook live.

Na jaren kwam ik Wim de Groot weer tegen die mij vroeg om bij Seabreeze AM te komen draaien. Je kunt het programma beluisteren op de maandagavond van 19 uur tot 20 uur met de naam, The Music Factory van John van Dijk.

Heb je een verzoekje, stuur dan een email naar john@seabreeze.nl

Heel veel luisterplezier.

Deel dit...