Erik Verbouw

Wel, dit is even terugdenken! Ik ben op mijn achtste begonnen met het plaatjes draaien in de plaatselijke jeugddisco (1978). En toen ik rond de 14 was, kwam ik in aanraking met radio. Op mijn 18de ben ik bij de lokale omroep die toen net begonnen met uitzenden op de kabel binnen gelopen (BLOS in ‘s-Hertogenbosch). Waar er toen nog een gedegen technische opleiding was.

Hierna volgden heel wat Belgische vrije radio’s door syndicated programma’s die we met een groep maakten. Totdat de wet in België veranderde. Wat in 1992 uitmonden in de lokale omroep Hawaii Hit FM. En wat voor mij stopte in 1993 omdat we toen nog de dienstplicht hadden in Nederland.

Na de dienstplicht uiteindelijk via ROS bij de nieuwe omroep voor ‘s-Hertogenbosch beland Boschtion. En wat heb ik daar niet gedaan? Van Hoofd techniek naar hoofd (geheel) radio, 8 jaar bestuursvoorzitter van de uitzend stichting naar hoofdredacteur. Naar bijna een burn-out en dus (even) het einde voor radio.

Maar in die tijd wel veel leuke uitzendingen gemaakt van grote locatie uitzendingen met carnaval, met allerlei verbindingen met verslaggevers. Liedjesfestijns, rock around the jukebox, Jazz in Duketown en veel kleine evenementen tot de productie van de regio Top40.

Na wat rust en omzwervingen, ben ik uiteindelijk bij HTR terechtgekomen waar ik tot het opheffen van de omroep in 2023 Hoofd-radio en Hoofdredacteur van het nieuws was.

En nu dus relaxt hier bij Seabreeze op de vrijdagmiddag van 17 tot 18 uur.

Deel dit...