Colin Peters

Hallo, ik ben Colin Peters.

Ik ben geboren op het water, tussen muzikanten, studio- en radiomensen en werd dus al heel jong besmet met het studio virus. Zo mocht ik al heel jong, koffie drinken bij Phonogram in Hilversum, met Peter Koelewijn en de Golden Earring en ging ik met mijn buurman mee naar Radio Nederland, waar hij het nieuws las.

Van mijn zakgeld kocht ik mijn eerste transistorradio zodat ik naar mijn favoriete radiostation op zee kon luisteren. Nadat ik ben gaan werken, kocht ik twee draaitafels en een mixer en begon ik thuis platen af te spelen. Na een tijdje kwam ik in contact met een, inmiddels levenslange, vriend die een lokaal FM-station was begonnen. Hier maakte ik mijn eerste liveprogramma’s en wilde ik als eerste daar, het nieuws lezen. Na een paar jaar programma’s maken ontdekte dat het kantoor van Radio Monique 963, heel dicht bij  mijn huis was gevestigd. Ik trok mijn ‘stoute schoenen’ aan en ging er naar binnen.

Rond de kerst van 1986, bij windkracht 8, vertrokken we met de mooie “Bellatrix”, helemaal vanuit Den Oever, in de richting van de “Ross Revenge”, 14 miles uit de Engelse kust.  De volgende middag zag ik wat voor mij het mooiste Radio-zendschip was. Aan boord viel ik bijna achterover toen ik naar de top van de mast, bijna 100 meter hoog, keek.

De rest is een goed boek om te lezen als ik het ooit mag schrijven.

Na jarenlang audio maar vooral videotechniek te hebben gedaan voor televisie, theater en conferenties met af en toe een flirt met radio (productie voor de “Top 2000”) reageerde ik in Facebook gekscherend op iemand die mijn naam op de radio gebruikte met: “Hé, dat ben ik!”. De bal ging rollen en zo kwam ik weer terecht bij de radio en bij Radio Seabreeze!

Veel luisterplezier!

Deel dit...