Rein Roosendaal

Als klein jongetje draaide ik al regelmatig aan de ‘zender’ knop van de radio en fietste de AM band af op piraten. Lazer 558 en radio Caroline stonden regelmatig aan en dat fascineerde mij enorm. Daarnaast oor regelmatig geluisterd naar Radio Luxemburg. De muziek en de drive van de Dj’s om mensen blij te maken met hun favoriete muziek fascineerde mij enorm!

In de jaren ’80 was ik al actief met het bouwen van radio zenders voor de radio piraten uit de buurt. Natuurlijk kon ik het niet laten om ook zelf regelmatig achter de draaitafels en de microfoon te gaan zitten om de mensen te vermaken met lekkere muziek en een praatje. In 1991 kwam het legaal radio maken op mijn pad bij Ziekenomroep TVR Mozaïek in Zevenaar. In 1992 kwam de lokale radio op mijn pad. Radio Olympia in Didam waarna in 1993 Radio IJsselstad Doetinchem volgde en Favoriet FM Zevenaar. Bij deze omroepen was Hans de Kegt ook actief en hij sprak ik daar regelmatig. Voor deze omroepen deed ik techniek en presenteerde ik verschillende programma’s waaronder ‘De Middag Mix’ met muziek vanaf de jaren 60 tot aan de muziek van nu uit de top 40 en tipparade. Dit aangevuld met weer en verkeer en het regio nieuws.

In 1998 ben ik verhuisd naar Brabant en een dikke 20 jaar actief geweest voor RTV Horizon, de omroep voor Heeze-Leende in die tijd. Daar presenteerde ik o.a. ‘The Weekend Kick’, een swingend en dansbaar programma op de zaterdagavond, live gemaakt vanuit de eigen privé studio. In dit programma veel aandacht voor de jaren 70 en 80 discomuziek. Na een paar jaar in Eindhoven en Tilburg te hebben gewoond ben ik in 2019 in het Brabantse Vlijmen neer gestreken. Daar ben ik toen begonnen om bij de HTR (Heusdense
Televisie en Radio omroep) ‘De Middag Mix’ te presenteren live op de zaterdag middag van 15:00 uur tot 17:00 uur. Vanaf november 2022 is dat programma ook te horen op Lokaal 7 de lokale omroep van Sint-Michielsgestel. Helaas is de HTR getopt met uitzenden eind 2023.

Vanaf zaterdag 6 april 2024 zal De Middag Mix ook live te horen bij Radio Seabreeze van 12:00 tot 14:00 uur, met hierin het mooiste goed van oud, weer en verkeer en leuke wetenswaardigheden.

Een reactie geven of gewoon een suggestie voor de Playlist? Mail naar
mail@reinroosendaal.nl

Deel dit...