14 mei 2023: Live in de studio Denise Rivera

Denise Rivera is een temperamentvolle Latijnse zangeres met een sensuele stem. Zij is geboren in Bolivia heeft een Boliviaanse moeder, een Nederlandse vader en is opgegroeid in Spanje. Ze studeerde in de Verenigde Staten, keerde terug naar Spanje en kwam voor de liefde naar Friesland.

Denise Rivera heeft ruime ervaring opgedaan in de landen waar ze heeft gewoond. Zo heeft ze o.a. samengewerkt met Enrique Iglesias en Nacho Cano (ex-Mecano – Hijo de la Luna). Eenmaal in Nederland begon ze haar eigen band, resulterend in een unieke combinatie van Latin Jazz en pop. In Nederland heeft ze gewerkt met John Ewbank, Edsilia Rombley, Jordi Bernal, Fluitsma en van Tijn en heeft opgetreden met Cor Bakker, Candy Dulfer, de Koninklijke Luchtmacht Orkest en gezongen voor Mark Rutte, en haar majesteit Koningin Beatrix o.a. Na haar optreden op Koninginnedag in Makkum voor Beatrix verscheen ze op de voorpagina van de Telegraaf en andere landelijk kranten en tijdschriften met de bekende Friese vlag Salsa Jurk van Friese ontwerpster Moniek Miedema.

Haar album “Un Nuevo Ser” (2008), werd gepresenteerd bij De Wereld Draait Door en haar eerste single : “Sube” bezorgde haar veel aandacht op de nationale TV en radio bij Giel Beelen en bij Hans Schiffers en Daniël Dekker Radio 2(Tros Muziek Café), o.a. In 2017 verscheen haar jazz album “Trance-Fromation” en haar laatse single “Silencio” (2022) werd ook op landelijk radio gedraaid en Frits Spits heeft het met trots gedeeld op zijn programma op NPO Radio 1 “De Taalstaat”

Op 10 Juni gaat Denise Rivera de eerste editie van “Soul Festival” Leeuwarden presenteren. Uiteraard gaat ze ook iedereen laten zwingen met haar zangstem tijdens het festival. Mis het niet!

Website Denise Rivera: www.deniserivera.com

Zondag 14 mei 2023 live in Windkracht 5. Aanvang 16:00 uur met Anne Zijlstra

Deel dit...