Gert Jaap Meter

Vanaf dat ‘ ie kon lopen -dat zal ergens in 1986 zijn geweest, had deze grote kale man al een fixatie voor geluidsdragers. Hij ontdekte dat de 8-track cassettes van z’n pa prima als zwarte spaghetti konden dienen, en van grammofoonplaten moest deze Fries-Groningse kraai ook al niets weten; dat er muziek mee afgespeeld kon worden, was toen nog totaal niet belangrijk. Veel leuker was het om die arm met die naald er flink in te stansen. Scratchen kon je het niet noemen. Meerdere pick-ups en cassette players zijn destijds gesneuveld…

Nu jaren later is er de liefde voor muziek gekomen. Puur hobbymatig en zonder pretentie. Lazy Waves is een programma dat op de dinsdagavond van 19:00 – 20:00 uur te beluisteren is. Muziek om het eten te verteren, de vaatwasser uit te ruimen, of gewoon lekker om als decoratief muzikaal behang te dienen voor als je lekker op de bank ligt. Liefst onder een dekentje en met de ogen dicht. Muziek waar het gaat om de puurheid, het verhaal achter de plaat, of de levensloop van de artiest. Stiekem heeft deze stem aan de andere kant van de radio een passie: Italo-Disco. Denk aan slechte Engelse teksten door een Italiaan gezongen die zichzelf begeleidt op een synthesizer. Heerlijk!

Af en toe gaan we een heel klein beetje off-format, maar gewoon omdat het zo lekker is. Verder veel muziek die rustig voortkabbelt, herinneringen op roept, of je een feest van herkenning geeft. Ik nodig je uit om je mee te laten voeren met de Lazy Waves op de dinsdag!

Deel dit...