Henry Valk

Nog maar amper ‘teenager’ raakte ik ernstig besmet met het zeezendervirus. Knutselde thuis op m’n kamertje items voor de piraten in elkaar, had intensief contact met helden als Klaas Vaak en Paul Alexander en droomde zowat elke nacht over een carrière bij een van de zenders. Dat zat er niet in, de gezinssituatie gooide een karrevracht roet in het eten.

Zat niet bij de pakken neer, deed op dj-gebied wat ik kon doen naast m’n avondstudies. Maar langzaam maar zeker verdween de droom verder naar de achtergrond. Toen ik de mazzel had dat ik ruim voor de pensioendatum kon stoppen met betaald werk, was dit uiteraard m’n eerste to-do. Na een aantal activiteiten op lokaal en regionaal niveau, kwam ik anderhalf jaar terug bij Extra Gold terecht. Daar maakte ik elke week zes uur radio.

Bijna een jaar terug kreeg ik de kans om een dagelijks lunchprogramma te maken. Helaas, want zo gaat het soms, veranderden de persoonlijke omstandigheden. Lunchroom houdt eind februari op te bestaan. Maar, en dat vind ik gaaf: voortaan verzorg ik wekelijks het fifties-feestje op Seabreeze: Fifties Flashbacks Op woensdagavond hoor je tussen acht en negen een uur lang de gaafste songs uit de jaren vijftig, afgewisseld met leuke feitjes uit dat decennium. 

Henry is te bereiken via henry@radioseabreeze.nl

Deel dit...