Rob Hooft

Het was 1962, ik was 12 en spaarde al maanden bij mijn opa en oma voor een bandrecorder toen er een advertentie in de krant stond, waarin een AMROH Handysound te koop werd aangeboden. Ik er heen op de fiets en voor 65 gulden was ik eigenaar geworden. Mijn opa geloofde niet dat ik zijn stem op de band kon vastleggen totdat ik de opname maakte, “dat is mij stem niet” reageerde hij. Deze bandrecorder is het begin geweest van mijn radiohobby. Ik maakte hoorspelen, reportages, verzoekplatenprogramma’s, verslagen van wielerwedstrijden. Kortom ik had mijn eigen “station” welke ik “Together” noemde.

Middels een eenvoudige ingreep werd mijn middengolf buizentoestel omgebouwd tot MG zender. Nu was ik ook bij mijn vriendje, die één straat verder woonde, op de radio te horen. Veel later ging ik ook programma’s maken met behulp van de door mij gebouwde Josty kit HF65 zodat ik ook wat verder te horen was op “Radio Together”  waar ik elke avond van 18.00 tot 19.30 te beluisteren was gedurende een periode van 4 tot 5 jaar…. 

Tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige in Soest heb ik nog een poging gedaan om samen met een collega iets bij de “ziekenomroep (AROS)” te doen. Echter, we werden niet toegelaten omdat we geen juiste opleiding hadden en niet wisten hoe we de patiënten via dit medium moesten benaderen. Onze opmerking dat we dagelijks naast hun bed stonden hielp niet.

Bij de H.A.L.O. (lokale omroep Harderwijk) heb ik 10 jaar mijn programma 30+ gepresenteerd totdat deze omroep werd opgeheven. Vervolgens heb ik 9 jaar bij Radio 227 en NNR (Nostalgie Net Radio) mijn platenkoffer gemaakt tot ook deze stations werden opgeheven en nu……..Radio Seabreeze welk station ook op de MG uitzendt, ik ben dus eigenlijk weer terug in mijn jeugd beland. 

Naast mijn radiowerkzaamheden was ik 10 jaar als verpleegkundige werkzaam in diverse ziekenhuizen en uiteindelijk zo’n 25 jaar werkzaam als opleidingscoördinator/ stafmedewerker directie in verpleeghuis Naarderheem te Naarden. Mijn verdere hobby’s, muziek (voornamelijk jaren 60 en 70 jaren), ik speel gitaar en rommel wat met synthesizers en digitaliseer locomotieven en wagons van Märklin. Mijn soldeerbout, tangetje en schroevendraaiers liggen binnen handbereik voor als ik weer eens wat moet repareren.

Verder ben ik regelmatig te vinden in “mijn” theater te Laren. Woon samen met mijn lieve vriendin en de poes Doekie. En muziek? Die moet wat met je doen, moet binnenkomen, moet je kippenvel van krijgen of tranen in je ogen…. Van Atlantis van The Shadows (mijn eerste singel) via Merseybeat naar Leonard Cohen naar Wende met “mens durf te leven”…muziek moet je “pakken” en deze muziek is ook regelmatig te horen in mijn Platenkoffer op de Donderdagavond op uw station Radio Seabreeze!!!!

Het is de muziek die beklijft op, 2 1 5………………………

Ik wens U veel luisterplezier!!

Deel dit...