Unieke samenwerking Radio Seabreeze en Omrop Fryslân

In het kader van 100 jaar radio in Nederland, zendt Omrop Fryslân komende zondag tussen 11:00 en 13:00 een live programma uit vanuit Weidum. Weidum is het geboortedorp van Hanso Henricus Schotanus à Steringa Idzerda, die op 6 november 1919 de eerste Nederlandse radio-uitzending maakte. Uiteraard verliep dat in die tijd via lage frequenties, zoals Radio Seabreeze die nu gebruikt.

Radio Seabreeze zal deze uitzending integraal doorzetten op de middengolf, zodat luisteraars een indruk krijgen hoe dat destijds moet hebben geklonken. Radio Seabreeze is in Noord Nederland te ontvangen via 1395 KHz/215 meter middengolf of wereldwijd via www.radioseabreeze.nl

Zie voor meer informatie ook de website van Omrop Fryslan.

Herhaling van de uitzending vindt plaats op 6 november tussen 20:00 en 22:00, dan is het exact 100 jaar geleden.

Deel dit...