Lex van der Noord

Reeds op héél jonge leeftijd raakte ik besmet met het radiovirus, zoals dat heet. De eerste kennismaking met het fenomeen radio dat ik me kan herinneren waren de programma’s waar mijn ouders steevast naar luisterden, met name ‘Men vraagt en wij draaien’ en de ‘Jukebox van Stan Haag’. Dat deze programma’s werden uitgezonden vanop een scheepje dobberend op de Noordzee wist ik toen nog niet.

Later, in mijn tienertijd, luisterend naar de zeezenders die er toen nog waren, had ik al vlug mijn zinnen gezet om ook op zo’n boot plaatjes te draaien. Jammer genoeg was ik dan nog ietsje te jong, maar de droom… die bleef bestaan.

Uiteindelijk heb ik in de jaren ’80 mijn eerste stappen gezet bij een lokaal radiostationnetje in Vlaanderen, Radio Carolientje. Algauw wou ik mijn grenzen verleggen en kon ik aan de slag bij één van de populairste radiostations in onze provincie de V.B.R.O. (Vrije Brugse Radio Omroep). Daar kwam ik in een professionele omgeving terecht met aan het roer Norbert, destijds één van de eerste diskjockeys bij Radio Mi Amigo.

Nu zoveel jaar later, in 2019, kwam ik als wethouder van de stad Blankenberge opnieuw in aanraking met een aantal enthousiastelingen die om de vijf jaar een radiogebeuren organiseren rond de zeezender Radio Mi Amigo. Bedoeling was om vanop een schip in de haven Blankenberge vier dagen live uitzendingen te verzorgen met enkele voormalige diskjockeys van het station. Tijdens dit evenement kreeg ik de kans om aan boord zelf twee uurtjes live uit te zenden. Op die manier, u raad het al, is het radiovirus opnieuw beginnen sluimeren.

Kort nadien heb ik dan opnieuw mijn voorzichtige stappen gezet in het radiowereldje bij KL85, een Zuid-West-Vlaamse Internetradio, waar ik trouwens nog altijd met heel veel plezier aan de slag ben. Wekelijks heb ik daar mijn programma Bakboord en daarnaast hou ik me bezig met productiewerk.

Gecharmeerd door de vraag van Wim de Groot of ik bereid was om ook voor Radio SeaBreeze een programma te willen maken heb ik niet lang moeten nadenken om de uitdaging aan te gaan. En zo ben ik in Nederland terecht gekomen… radio maken in het land waar ik heel graag op vakantie kom.

Afspraak elke zondagavond om 20 uur hier bij Radio SeaBreeze 1395AM met het programma Bakboord…

Email: lex@radioseabreeze.nl

Deel dit...